Ο ιδρυτής της Microsoft και η γυναίκα του Μελίντα Γκέιτς προσπαθούν, όπως όλοι οι γονείς, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αρχές. Θέλουν να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους θα πιστεύουν σε αξίες και δεν θα σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους συνανθρώπους τους. Γι’ αυτό, φροντίζουν ένα μέρος από το… χαρτζιλίκι τους να πηγαίνει αυστηρά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σύμφωνα, άλλωστε, με πρόσφατη δήλωση του ίδιου του Μπιλ Γκέιτς, μόνο ένα μέρος της περιουσίας του (που υπολογίζεται στα 58 δις δολάρια) θα πάει στα παιδιά τους, αφού το υπόλοιπο θα δοθεί σε φιλανθρωπίες μέσω του ιδρύματος της οικογένειας.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η Μελίντα Γκέιτς στην «Time», τα τρία παιδιά τους, η 18χρονη Τζένιφερ, ο 16χρονος Ρόρι και η 11χρονη Φίβη, ξοδεύουν τα χρήματα που τους δίνονται ως εξής:

Από το χαρτζιλίκι τους, το 1/3 το προσφέρουν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα επιλέξουν. Μπορούν, μάλιστα, να φτιάξουν και λίστες με τις δωρεές που θέλουν να κάνουν σε περισσότερες από μία φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ως επιπλέον κίνητρο, οι γονείς τους τους διπλασιάζουν αυτό το ποσό των χρημάτων.

Ωστόσο, αυτό που δεν μας αποκαλύπτει η γυναίκα του Μπιλ Γκέιτς, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είναι το νούμερο που κρύβεται πίσω από το χαρτζιλίκι των παιδιών της. Και είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για 1-2 ευρώ που δίνουμε εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, στα πιτσιρίκια μας για τον κουμπαρά τους! (photos: visual hellas)