Η αυτοθυσία μιας καρκινοπαθούς μάνας για την αγέννητη κόρη της!

Η αγάπη της μαμάς για το παιδί της είναι το πιο ανιδιοτελές συναίσθημα του κόσμου. Για την 24χρονη Ashley Bridges από την Καλιφόρνια, η αυτοθυσία ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για το παιδί της, που ήταν ακόμα αγέννητο.

Μέσα στο 2013, η Ashley, ενώ ζούσε ευτυχισμένη με τον 5χρονο γιο της Braiden και τον αρραβωνιαστικό της Jonathan Caughey, άρχισε κατά διαστήματα να νιώθει έναν οξύ πόνο στο δεξί γόνατο. Μετά από πολλές επισκέψεις στους γιατρούς επί μήνες, τελικά διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο των οστών. Όμως, λίγο πριν μάθει τα δυσάρεστα νέα για την υγεία της, είχε ανακαλύψει ότι ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Οι ειδικοί επέμεναν να ξεκινήσει άμεσα τη χημειοθεραπεία, λέγοντάς της ότι είναι ο μόνος τρόπος να σώσει τη ζωή της, ενώ θα έπρεπε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. Σε μια απίστευτη πράξη αυτοθυσίας, η Ashley αποφάσισε να πει «όχι» στη χημειοθεραπεία και «ναι» στη ζωή της αγέννητής κόρης της. Με την υποστήριξη του αρραβωνιαστικού της και όλης της οικογένειας, η Bridges καθυστέρησε οποιαδήποτε λήψη φαρμακευτικής αγωγής που θα μπορούσε να βλάψει την εγκυμοσύνη της.

«Δεν πρόκειται να τερματίσω τη ζωή ενός υγιούς παιδιού, επειδή είμαι εγώ άρρωστη. Η μικρή δεν φταίει σε τίποτα. Η ζωή της είναι το ίδιο σημαντική με τη δική μου – αν όχι πιο σημαντική. Σαν μαμά, έχω καθήκον να προστατέψω το μωρό μου», εξηγεί η ίδια στο CNN για αυτή της την απόφαση.

Έτσι, τον περασμένο Ιούλιο έφερε στον κόσμο τη μικρή Paisley, παρόλο που ο καρκίνος είχε κάνει πλέον μετάσταση σε όλο της το σώμα. Οι γιατροί της είπαν ότι είναι στο τελευταίο στάδιο, δίνοντάς της μόνο λίγους μήνες ζωής. Τότε, το ζευγάρι αποφάσισε να επισπεύσει το γάμο του, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας το Νοέμβριο μαζί με τα δύο του παιδιά και όλους τους αγαπημένους συγγενείς και φίλους.

Τώρα η νιόπαντρη μαμά εύχεται να προλάβει έστω τα πρώτα γενέθλια της κόρης της, αν και δίνει μάχη με τον καρκίνο μέρα με τη μέρα. «Θέλω να ξέρουν τα παιδιά μου πόσο πολύ τα αγαπώ και πόσο πολύ πάλεψα γι’ αυτά», εξομολογείται συγκινημένη.