Ο θηλασμός μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα για την ανάπτυξη του μωρού, αλλά δεν είναι πάντα εφικτός για διαφόρους λόγους. Ένας από αυτούς, που συμβαίνει και αρκετά συχνά, είναι η μικρή -άρα ανεπαρκής- παραγωγή γάλακτος από τη μαμά. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που η Elisa Albert, μαμά και συγγραφές, αδυνατούσε να θηλάσει το νεογέννητο γιο της.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξή της στο «Guardian», εκτός από το λίγο γάλα που είχε η ίδια, ο γιος της -που ήταν μόνο 1,5 εβδομάδας- είχε και δυσκολία στο να πιάσει τη θηλή. Τα δύο αυτά προβλήματα σε συνδυασμό έκαναν το μικρό να χάνει σταδιακά βάρος και τη μαμά του να βρίσκεται σε απόγνωση.

Η Elisa, στην προσπάθειά της να βρει κάποια λύση, άκουσε διάφορες συμβουλές από αρκετούς συμβούλους γαλουχίας. Κάποιοι της είπαν να συμπληρώσει τη συνιστώμενη δόση γάλακτος με φόρμουλα, κάποιοι άλλοι της πρότειναν ν’ αφήσει το μωρό νηστικό για περισσότερη ώρα, μέχρι να πεινάσει πολύ, ενώ υπήρξαν κι εκείνοι που της σύστησαν να απευθυνθεί σε τράπεζα μητρικού γάλακτος.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε όλους αυτούς, βρέθηκε και κάποιος που της εξήγησε ότι «ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εξασφαλιστεί ο καλύτερος και ποιοτικότερος θηλασμός για το μωρό είναι να τον αναλάβει ένας άνθρωπος που έχει την ανάλογη εμπειρία και ξέρει».

Σύντομα, η Elisa αποφάσισε να τον ακούσει κι έτσι δέχτηκε να θηλάσει το μωρό της η φίλη της και νέα μαμά, Μιράντα, η οποία προθυμοποιήθηκε με χαρά να τη βοηθήσει. Θεώρησε ότι μάλλον αυτό είναι το πιο συνετό που πρέπει να κάνει μια μάνα που πραγματικά νοιάζεται για την υγεία του παιδιού της.

«Δεν ένιωσα καθόλου περίεργα, όταν είδα τη Μιράντα να θηλάζει το γιο μου. Θα έδινα τα πάντα να μπορούσα να τον θηλάσω εγώ, αλλά με τις παρούσες συνθήκες ένιωθα τυχερή που υπήρχε κάποιος να το κάνει αντί εμού», εξηγεί.

Η Μιράντα, μάλιστα, συνέχισε να θηλάζει το γιο της, μέχρι που ο οργανισμός της μαμάς του άρχισε να παράγει επαρκή ποσότητα γάλακτος, ώστε να είναι σε θέση να το θηλάσει μόνη της.

Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, όταν γεννήσατε; Κι αν ναι, τι κάνατε τελικά; Θα ακολουθούσατε το παράδειγμα της Elisa Albert, προκειμένου να εξασφαλίσετε την υγεία του παιδιού σας;