Γράφονται πολλά κάθε τόσο για τα παράπονα των μαμάδων από τους μπαμπάδες, στο σπίτι, με τα παιδιά, με τις δουλειές, με τις… παράλογες απαιτήσεις τους. Επειδή, όμως, τα νομίσματα έχουν πάντα δύο όψεις, καλό είναι να παραδεχτούμε ότι χωρίς αυτούς τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο απλά για εμάς. Ο άντρας μας είναι το στήριγμά μας και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε ακόμα κι όταν δεν συμφωνούμε σε όλα μαζί του. Άλλωστε, κανείς δεν είναι τέλειος, σωστά; Να, λοιπόν, 10 λόγοι που ο άντρας μας είναι απλά υπέροχος:

1. Συμφωνεί μαζί μας για πράγματα που δεν θεωρεί τόσο πολύπλοκα

«Τι συμπεριφορά ήταν αυτή; Είναι δυνατόν η καλύτερή σου φίλη να σε κριτικάρει τόσο αυστηρά για την νταντά που διάλεξες, επειδή δεν την ενέκρινε εκείνη και το… FBI; Εντελώς αγενές εκ μέρους της».

2. Μας κάνει να αισθανόμαστε απαραίτητη

«Πού είναι τα κουτάλια; Πού είναι το γάλα; Μήπως είδες το αγαπημένο μου t-shirt;»

3. Μας κάνει να αισθανόμαστε επιθυμητή

«Έντονες καμπύλες; Περιττά κιλά; Δίαιτα; Σε καμία περίπτωση! Να αφήσεις τις καμπύλες σου εκεί που είναι… εμένα μου αρέσουν ακριβώς έτσι!»

4. Παίρνει το μέρος μας απέναντι στην πεθερά μας (κάποιες φορές)

«Μαμά, σταμάτα πια. Και η ανατροφή των παιδιών δουλειά είναι, και μάλιστα πλήρους απασχόλησης. Αγάπη μου, έφτιαξες το αγαπημένο μου κέικ

5. Στα μάτια του πάντα υπερτερούμε των άλλων γυναικών

«Για φαντάσου! Του Κώστα η γυναίκα τού απαγορεύει να έρχεται μαζί μας για μπύρες μία φορά τη βδομάδα. Πόσο καταπιεστική. Εσύ δεν θα το έκανες ποτέ αυτό!»

6. Αγαπάει και φροντίζει τα παιδιά

«Έλα, Γιωργάκη, μπορείς να τα καταφέρεις! Μπράβο, αγόρι μου, περπατάς μόνος σου! Εεε, αγάπη μου, νομίζω ότι το μωράκι μας λερώθηκε. Θέλεις να τον αλλάξω;»

7. Είναι πάντα εκεί στα δύσκολα

«Θέλεις να έρθω νωρίτερα, επειδή πονάς από την περίοδο και τα παιδιά δεν ησυχάζουν και μάλωσες με τη μαμά σου στο τηλέφωνο; Εντάξει, λοιπόν, έρχομαι!»

8. Μας κάνει να αισθανόμαστε σαν πριγκίπισσα

«Μαράκι, δεν είναι πανέμορφη η μαμά μ’ αυτό το φόρεμα; Τι τυχερό κορίτσι είσαι που της μοιάζεις!»

9. Μας κάνει πάντα να γελάμε

«Αγάπη μου, σκέφτομαι να έρχεται η μαμά μου πιο συχνά… μία φορά τη βδομάδα δεν είναι αρκετή για τα παιδιά να βλέπουν τη γιαγιά τους. Γιατί γελάς; Το εννοώ!»

10. Μας αγαπάει

«Έψαχνα πολύ καιρό γι’ αυτό το ρολόι, γιατί ξέρω πόσο σ’ αρέσει σε λευκό με χρυσό. Και τα παιδιά με βοήθησαν ζωγραφίζοντάς σου αυτή την κάρτα. Σ’ αγαπώ!»