Ο φωτογράφος James Mollison έχει το ταλέντο να αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες κάθε πολιτισμού, απεικονίζοντας παρόμοιες καταστάσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Στο βιβλίο του «Πού κοιμούνται τα παιδιά», αποτυπώνει στο φακό τον προσωπικό χώρο των παιδιών σε κάθε γωνιά της Γης, από την Κίνα μέχρι την Κένυα και τη Βραζιλία, φωτογραφίζοντάς τα στα δωμάτιά τους γύρω από τα παιχνίδια και τα πράγματά τους. Τώρα, επανέρχεται στο προσκήνιο με το καινούργιο βιβλίο του «Προαύλια Σχολείων», όπου φωτογραφίζει τα παιδιά του κόσμου την ώρα του διαλείμματος.

Αντλώντας έμπνευση από τις δικές του σχολικές αναμνήσεις, ο κενυάτης φωτογράφος απαθανατίζει το παιχνίδι των απανταχού μαθητών. Ταξιδεύοντας στα σχολεία όλου του κόσμου, ο φακός του Mollison αποτυπώνει τις διαφορετικές οπτικές της παιδικής χαράς και αθωότητας, όπως διαμορφώνονται από τον τόπο στον οποίο ζουν και μεγαλώνουν οι πρωταγωνιστές του.

Από την Αγγλία μέχρι την Κένυα, και από τη Νορβηγία μέχρι την Ιαπωνία, δείτε πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές στον τρόπο συμπεριφοράς, στο παιχνίδι, ακόμα στις επιλογές που κάνουν τα παιδιά για να χαλαρώσουν την ώρα του διαλείμματος!