Η κοινωνία απαιτεί από τις γυναίκες να ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς. Ωστόσο, αυτά τα πρότυπα δεν αποτελούν ούτε στο ελάχιστο την πραγματική αντανάκλαση του μέσου γυναικείου σώματος. Ένα σώμα μπορεί να διαφέρει από ένα άλλο τόσο στο σχήμα και στο μέγεθος, όσο και στο χρώμα και στις δυνατότητες. Το να ζητάς από μια γυναίκα να προσαρμοστεί σ’ ένα συγκεκριμένο πρότυπο είναι μη ρεαλιστικό και άδικο.

Μάλιστα, είναι ακόμα πιο τραγικό να απαιτείς από αυτή τη γυναίκα να το κάνει, όταν έχει γίνει ήδη μάνα κι έχει φέρει παιδιά στον κόσμο. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι δύο από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές διαδικασίες που περνά το γυναικείο σώμα, και είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του.

Αυτό ακριβώς θέλει να προβάλλει μέσα από τη συλλογή της η φωτογράφος Jade Beall, περιγράφοντας μια διαφορετική, πιο ρεαλιστική ιστορία για το γυναικείο σώμα μετά τη γέννα. Οι φωτογραφίες της, άκρως αληθινές και χωρίς καμία επεξεργασία, είναι εκπληκτικές – έστω κι αν απέχουν πολύ από το «αποδεκτό» πρότυπο, που επιμένει να μας επιβάλλει η βιομηχανία της μόδας!