Η ιστορία της μικρής Μπρουκ που συγκλονίζει και αφορά όλους τους νέους γονείς!

Η βρετανίδα Κλερ Χέντερσον στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, με αφορμή την τραγική περιπέτεια με τη νεογέννητη κόρη της, που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή της.

Η μικρή Μπρουκ νοσηλεύτηκε για 5 ημέρες και κινδύνευσε να υποστεί σοβαρές βλάβες στο συκώτι και τον εγκέφαλο. Αιτία της νοσηλείας της ήταν η λοίμωξη από έρπητα – συγκεκριμένα το στέλεχος του ιού που προκαλεί τον επιχείλιο έρπητα (HSV-1). Η μαμά της δημοσίευσε λίγα λόγια για την περιπέτεια της κόρης της στο προφίλ της στο Facebook, με στόχο να προειδοποιήσει και άλλες νέες μαμάδες για τους κινδύνους που απειλούν τα μωρά τους.

«Σας παρακαλώ, μοιραστείτε το με κάθε νέα μητέρα και έγκυο που γνωρίζετε. Ο επιχείλιος έρπητας μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρος για ένα μωρό. Μέχρι την ηλικία των 3 μηνών, ο οργανισμός του μωρού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον έρπητα. Εάν κολλήσει ένα μωρό, μπορεί να προκύψουν βλάβες στο συκώτι και τον εγκέφαλο, και το μωρό να χάσει τη ζωή του», γράφει στο μήνυμά της.

Κι ενώ μεγάλη μερίδα του ενήλικου πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον απλό έρπητα (HSV) χωρίς να αντιμετωπίσει ποτέ κανέναν κίνδυνο, ο ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τα μωρά, λόγω του αδύναμου ανοσοποιητικού τους. Μάλιστα, τα μωρά που διανύουν τις πρώτες 6 εβδομάδες της ζωής τους είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Εάν κάποιος έχει εμφανίσει επιχείλιο έρπητα, ζητήστε του να μείνει μακριά από το μωρό σας», συμβουλεύει η Κλερ. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει εμφανή σημάδια γύρω από το στόμα, μπορεί η επαφή με το στόμα του μωρού να οδηγήσει σε λοίμωξη. Ευτυχώς για τη μικρή Μπρουκ, η Κλερ παρατήρησε εγκαίρως τα ανησυχητικά σημάδια στο πρόσωπό της και την πήγε αμέσως στα Επείγοντα.