Η Chiquita, η αγαπημένη μπανάνα αθλητών και δρομέων ήταν το επίσημο φρούτο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, για 8η συνεχή χρονιά. Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χρονιάς πραγματοποιήθηκε με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή φέτος, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Από τo γιορτινό κλίμα, δεν θα μπορούσε να λείπει η Chiquita, που έδωσε ενέργεια μοιράζοντας περισσότερες από 70.000 premium μπανάνες Chiquita στους αθλητές που έτρεξαν την αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου, αλλά και τους παράλληλους δρόμους των 5 και 10 χλμ, καθώς επίσης και στους χιλιάδες θεατές και παιδιά που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
Η Chiquita επιφύλαξε και μία έκπληξη, αφού στο περίπτερό της στο Ζάππειο βρίσκονταν και τα Minions δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους που είχαν την ευκαιρία να τα απολαύσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.
Η μπανάνα Chiquita θεωρείται το φρούτο του αθλητή, αφού δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας και έτσι δεν θα μπορούσε να μην στηρίζει το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός. Προσφέρει επαρκή ενέργεια για μια έντονη προπόνηση αλλά είναι επίσης ιδανική και για την αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου μετά το τέλος της προπόνησης.