Όσο λυπηρό είναι το φαινόμενο του υποσιτισμού, όσο κι αν φαίνεται σε όλους μας μια «σύγχρονη βαρβαρότητα», παραμένει μια θλιβερή πραγματικότητα.  Και εμείς οι μαμάδες ως πιο ευαισθητοποιημένες, γνωρίζουμε ότι τα σχολεία που βρίσκονται στις γειτονιές του κέντρου της  Αθήνας, έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση, και δυστυχώς τα παιδιά που ζουν εκεί αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα υποσιτισμού. Με αξιοσημείωτη ευαισθησία και με αίσθημα ευθύνης προς τις ευπαθείς ομάδες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση και με ευαισθησία προς την παιδική ηλικία, η εταιρεία Γρηγόρης σε συνεργασία με άλλες εταιρείες ( Coca-Cola Τρία Έψιλον, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Καραμολέγκος και Optima με το τυρί Adoro Gouda), ενώνουν τις δυνάμεις τους μετά από πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και υποστηρίζουν ένα πρόγραμμα παροχής δεκατιανού μαθητών σε σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν ανησυχητικά ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας. Ο Γρηγόρης σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εταιρίες, προσφέρουν 550.000 μερίδες, που περιλαμβάνουν ανάλογα την ημέρα: κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα και φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Για την επιτυχία του προγράμματος, λειτούργησε ένας ολόκληρος μηχανισμός με ασφάλεια, και με τρόπο ανθρώπινο, αφού εμπλέκονται 5 διαφορετικές εταιρείες και ένα μικρό δίκτυο γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εθελοντών από τα καταστήματά Γρηγόρης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο, με το άνοιγμα των σχολείων, ώστε το δεκατιανό να δίνεται σε περισσότερα σχολεία από το 2016. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά στην παροχή δεκατιανού, σε σχεδόν 11.000 μαθητές, σε 64 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία. Καλύπτει 64 δημοτικά σχολεία και περίπου 11.000 μαθητές και πραγματοποιείται σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον. Γίνεται δε με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας των παιδιών και του υποσιτισμού τα σχολεία και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.   Ευχή και ελπίδα όλων είναι να αποτελέσει παράδειγμα η συνεργασία και η διάθεση προσφοράς με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιείται αυτή η σημαντική ενέργεια κοινωνικής ευθύνης, ώστε να στηριχθούν περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά είναι το μέλλον και μας χρειάζονται όλους.