Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι. Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, που αρέσει εξίσου στα παιδιά και στους ενήλικες! Υλικά Για το παντεσπάνι 180 γραμμάρια κουβερτούρα 5 αβγά 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 12 κουταλιές nutella 700 γραμμάρια cream cheese 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ Για τη διακόσμηση 300 γραμμάρια κουβερτούρα ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι ως εξής: Χτυπάμε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας. Σε ένα ταψί 28×38 εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε τη ζύμη από το παντεσπάνι. Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε το cream cheese, τη nutella και το κονιάκ. Στον πάγκο, στρώνουμε, αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Απλώνουμε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό. Καλύπτουμε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμούμε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό smoothie με βατόμουρα και σπανάκι Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Ένα smoothie με βατόμουρα και σπανάκι αρκεί για να σας... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβιθάδα Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και... νοστιμιά! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και λαχανικά Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο Για την πιο υγιεινή εκδοχή τους προτιμάμε άπαχο κιμά και καστανό ρύζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο Ένα απολαυστικό, εύκολο και comfort γεύμα για όλη την οικογένεια που θα ξετρελάνει τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινή κολοκυθόσουπα Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή της κολοκύθας, γι’ αυτό αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την υπερτροφή, δημιουργώντας τις πιο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ