Συνήθως ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες, ακόμα και να ζητήσουμε τη συμβουλή ενός ειδικού. Όμως, αυτή η νόσος-ταμπού είναι μια σοβαρή και πολύ συχνή πάθηση. Αρκεί να σκεφτούμε ότι 1 στους 2 άντρες και γυναίκες θα υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους εξαιτίας μιας αιμορροϊδικής κρίσης                                                                                                                               

Τι είναι η αιμορροϊδική νόσος; 

Τα πιο συχνά συμπτώματα της αιμορροϊδικής νόσου είναι η αιμορραγία, ο κνησμός και ο πόνος. Επίσης, παρατηρείται γενικά ερεθισμός στη περιοχή του πρωκτού που συνοδεύεται από έντονη δυσφορία. Αν έχουμε τέτοιου είδους συμπτώματα, δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε. Με αυτά ο οργανισμός μάς ειδοποιεί ότι υπάρχει φλεγμονή που συνοδεύεται από τη διόγκωση και το πρήξιμο των φλεβών του πρωκτού. Αυτή η πάθηση ονομάζεται αιμορροϊδοπάθεια και επηρεάζει το 50% του πληθυσμού παγκοσμίως. Το κυριότερο, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας, γι’ αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε να αναζητήσουμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Διαβάστε περισσότερα για την αιμορροϊδική νόσο εδώ: http://www.daflonhd.gr/intro/

Οι παράγοντες κινδύνου που χρειάζεται να προσέξουμε

Η διατροφή μας έχει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου. Εάν οι διατροφικές μας συνήθειες περιλαμβάνουν λίγες ίνες, μεγάλη κατανάλωση πικάντικων φαγητών και κατανάλωση αλκοόλ τότε έχουμε στις συνήθειες μας βασικούς παράγοντες κινδύνου. Εξίσου σημαντική είναι και η διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού μας βάρους, καθώς η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μια αιμορροϊδοπάθειας. Επίσης, η χρόνια δυσκοιλιότητα ή διάρροια και οι κακές εντερικές συνήθειες, όπως η παρατεταμένη παραμονή στην τουαλέτα, ανήκουν στους παράγοντες κινδύνου που χρειάζεται να αποφύγουμε.

Τι κάνουμε αν πάσχουμε από τη νόσο;

Εάν αισθανόμαστε πόνο, οίδημα, αιμορραγία και κνησμό στην περιοχή του πρωκτού, πρώτα από όλα δεν πρέπει να ντραπούμε να συμβουλευθούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας. Έπειτα, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες προσέχοντας τη διατροφή, το βάρος και τις εντερικές μας συνήθειες και να επιλέξουμε ένα φλεβοτονικό φάρμακο με φυσικά φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή προέρχονται από τα εσπεριδοειδή και έχουν αποδεδειγμένη δράση στην καλή λειτουργία των φλεβών, ενώ μας βοηθούν να προστατεύσουμε το φλεβικό μας σύστημα σε βάθος χρόνου. Επίσης, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους ανακουφίζουν άμεσα από τον πόνο, το οίδημα, την αιμορραγία και τον κνησμό που μας προκαλεί η φλεγμονή, η διόγκωση και το πρήξιμο των φλεβών του πρωκτού. Σήμερα, το πιο γνωστό και διεθνώς αναγνωρισμένο φλεβοτονικό φάρμακο είναι το daflon 500.

5 Λύσεις για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής νόσου

Μερικές καθημερινές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν είναι:

-Να πίνουμε πολύ νερό.

-Η τακτική άσκηση

-Η αποφυγή χώρων με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

-Να αποφεύγουμε να σηκώνουμε μεγάλα βάρη

-Να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα

Συμβουλές και καλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στην πρόληψη των αιμορροϊδικών κρίσεων:http://www.daflonhd.gr/good-habits/