Γιατί είναι καλό να τρώμε λιγάκι σοκολάτα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ποια τα οφέλη; Το ότι η εγκυμοσύνη απαιτεί προσεγμένη διατροφή,δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αποχωριστείτε για εννέα μήνες την αγαπημένη σας σοκολάτα. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, λίγη σοκολάτα στη διατροφή μπορεί να σας ωφελήσει. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Yale στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, βρήκαν ότι η θεοβρωμίνη, ένα χημικό στη σοκολάτα υγείας, μπορεί να προστατέψει τις γυναίκες από την προεκλαμψία (υπέρταση που προκαλείται από την εγκυμοσύνη). Σύμφωνα με τη μελέτη, μάλιστα, οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα θεοβρωμίνης είχαν 69% μικρότερη πιθανότητα ν’ αναπτύξουν προεκλαμψία, σε σχέση με αυτές με τα χαμηλότερα επίπεδα. Πρώιμες έρευνες σε ενήλικες έχουν δείξει ότι η θεοβρωμίνη βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην ανακούφιση από το στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα, κάτι που βοηθάει και στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, αρκεί να παραμένει σε λογική κατανάλωση, όπως π.χ. 30 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας ή μια κούπα ζεστό κακάο.
Σοκολάτα και εγκυμοσύνη: Όλα τα οφέλη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παιδιά «δύσκολα» στο φαγητό: Πότε να ανησυχήσουμε; Έρευνα διαχωρίζει τα παιδιά που είναι επιλεκτικά στο φαγητό τους από εκείνα που αρνούνται έντονα να φάνε, φτάνοντας σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε παιδί Βασικά θρεπτικά συστατικά και τρόφιμα που χρειάζεται κάθε παιδί στη διατροφή του για να μεγαλώσει σωστά και ισορροπημένα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: Γιατί τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά; Πάνω από τα μισά παιδιά τρώνε λιγότερα από 10 διαφορετικά φαγητά την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα που εξετάζει τις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ