Το να χάσεις βάρος απαιτεί σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Εξάλλου, το να χάσεις έστω και 1 κιλό, απαιτεί να «κάψεις» 3,500 θερμίδες. Πολλές σωστά; Όμως υπάρχει και ο εύκολος τρόπος. Εάν κόψεις 500 θερμίδες την  ημέρα από το διαιτολόγιο σου, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. «Το να περιορίσεις αποτελεσματικά την πρόσληψη των θερμίδων, απαιτεί σωστό χειρισμό και συνήθειες που έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα χωρίς να στερείσαι. Εάν μάλιστα είναι κάτι που τρως 3 ή και 4 φορές την εβδομάδα, αμέσως κόβεις 1.500 θερμίδες», εξηγεί ο Δρ. Charles Platkin, διακεκριμένος καθηγητής στο Hunter College καθώς και στο City University of New York School of Public Health.
1. Μετάτρεψε το σάντουιτς σας σε σαλάτα
Δύο μεγάλες φέτες ψωμί με μαγιονέζα, υπολογίζονται ως 550 θερμίδες.
2. Επιλέξτε μαύρο καφέ
Ένα μεσαίο λάτε χωρίς πρόσθετη ζάχαρη έχει 220 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι μαύρου γαλλικού καφέ (δηλαδή χωρίς γάλα ή ζάχαρη) έχει μόλις 2 θερμίδες. Εάν μάλιστα συνηθίζεις να πίνεις 2 φλιτζάνια καφέ με γλυκαντικό, θα «σώσεις» με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον 500 θερμίδες.
3. Μασήστε πιο αργά
Μασώντας κάθε μπουκιά δύο φορές περισσότερο απ’ ότι συνηθίζετε, θα σας δημιουργήσει το αίσθημα του κορεσμού με λιγότερο φαγητό. Έρευνα προτείνει ότι μπορείς να μειώσεις αυτά που τρως σε κάθε γεύμα κατά 100 με 200 θερμίδες με αυτόν τον τρόπο, αποκλείοντας δηλαδή 400 θερμίδες.  
4. Σβήστε τη δίψα σας με νερό με λεμόνι αντί για αναψυκτικό 
Έτσι θα σώσετε 200 θερμίδες για κάθε αναψυκτικό που καταναλώνετε. Αντικαταστήστε 3 τέτοια ποτά την ημέρα και θα «σώσετε» συνολικά 500 θερμίδες.
5. Αντικατάστησε τα παϊδάκια με ψητό κοτόπουλο
Θα κόψεις περίπου 700 θερμίδες, ενώ αν επιλέξεις φιλέτο mignon θα σώσεις 450.
6. Αφήστε κάτω το πιρούνι σας όσο τρώτε
«Κατεβάζοντας» ταχύτητα στα γεύματα σας, μπορείτε να καταναλώσετε έως και 300 θερμίδες λιγότερες ανά γεύμα, σύμφωνα με έρευνα του Journal of the American Dietetic Association. Μέσα στην ημέρα, θα έχετε »γλιτώσει» 500 θερμίδες.
7. Κοιμήσου 7 με 8 ώρες
Θα μειώσεις έτσι, τουλάχιστον 300 θερμίδες. Έρευνες δείχνουν πως η έλλειψη ύπνου όχι μόνο μειώνει τον μεταβολικό ρυθμό αλλά παράλληλα αυξάνει και την όρεξη για κατανάλωση γλυκών. Μια έρευνα στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε πως άνθρωποι που είχαν κοιμηθεί 4 ώρες το βράδυ, κατανάλωσαν 300 θερμίδες περισσότερες από αυτούς που είχαν κοιμηθεί περισσότερο. Μάλιστα, είναι πιθανό πως εκείνοι που κοιμούνται περισσότερο είναι πιο πιθανό να ασκούνται, κάτι που θα τους ανταμείψει με «κάψιμο» 200 θερμίδων περίπου.
11.Αθλήσου πριν το πρωινό σου γεύμα, και μην φας πριν τις 7π.μ
Ο συνδυασμός αυτός θα σε σώσει από 520 θερμίδες. Έρευνα από την Ιαπωνία, βρήκε πως όταν ασκούμαστε πριν το πρωινό γεύμα, μεταβολίζουμε 280 παραπάνω θερμίδες μέσα στην ημέρα σε σύγκριση με αυτούς που ασκούνταν το βράδυ.  Άλλος ένας λόγος δηλαδή για να βάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας.
12.Μην βουτάς το ψωμί του εστιατορίου στο λάδι το συνοδεύει
Για την ακρίβεια απέφυγε το καλάθι με το ψωμί γενικότερα, καθώς όχι μόνο δεν θα μετριάσει την πείνα σου αλλά θα σε γεμίσει με περιττές θερμίδες.
13.Φάε μπροστά από έναν καθρέφτη
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the Association for Consumer Research, βρήκε πως εκείνοι που έβλεπαν τους εαυτούς τους να τρώνε, επέλεξαν τα πιο υγιεινά γεύματα και επωφελήθηκαν με 400 θερμίδες λιγότερες. Να υποθέσουμε πως ήταν από τις τύψεις;
14.Βάλε ποικιλία στο περπάτημά σου
Προσθέτοντας στο καθημερινό σου περπάτημα μικρές και γρήγορες εκρήξεις θα σε βοηθήσουν να κάψεις 20% παραπάνω θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως με ένα περπάτημα 1ώρας μπορείς εύκολα να κάψεις 90 με 120 θερμίδες επιπλέον. Μάλιστα εκθέτοντας τον εαυτό μας στον κρύο αέρα, καίει επιπλέον θερμίδες καθώς κάνει το σώμα πιο ευαίσθητο στην ορμόνη λεπτίνη.
15.Απέφυγε τα τσιπς και τις σως
Τα deep-fried πατατάκια που συνοδεύουν το αγαπημένο σου guacamole στο fancy Μεξικάνικο εστιατόριο, θα σε γεμίσουν με 645 θερμίδες. Όσο απολαυστικά και εθιστικά και αν είναι (για όλες), κλείσε τα μάτια και κάνε σαν να μην υπάρχουν.
16.Φάε μανιτάρια αντί για κρέας
Σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου John Hopkins, άνθρωποι αντικατέστησαν το κόκκινο κρέας με μανιτάρια κατανάλωσαν 444 λιγότερες θερμίδες, απόλαυσαν το γεύμα τους και αισθάνθηκαν το ίδιο «γεμάτοι», χωρίς τις τύψεις των θερμίδων.
17.Μην ασχολείσαι με το κινητό σου την ώρα του φαγητού
Εκτός από το ότι είναι αγένεια απέναντι σε αυτόν που μας συνοδεύει, το να κοιτάς το κινητό σου ή απλά να τσεκάρεις τα likes στο τελευταίο σου post στο Instagram, σε κάνει να μην θυμάσαι καλά το γεύμα σου, να αισθάνεσαι ότι δεν χόρτασες, και να καταλήγεις να «τσιμπάς» πολύ περισσότερες φορές πριν το βραδινό σου.
18.Μάσησε μια τσίχλα και πιες περισσότερο νερό
Εθελοντές του Πανεπιστημίου του Rhode Island που μάσησαν για 1 ώρα το πρωί τσίχλα, «έφαγαν» 67 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό τους. Ακολούθησε και εσύ την ίδια τακτική και το απόγευμα, και θα διπλασιάσεις τις θερμίδες που θα γλιτώσεις μέσα στη μέρα.