Χρήσιμα tips για να μην γίνετε ρεζίλι με τα παιδιά στο εστιατόριο. Και μερικά  μικρά μυστικά, για να μην μετατραπεί μια κυριακάτικη έξοδος για φαγητό σε αληθινή πανωλεθρία!

Επιλέξτε μια ταβέρνα φιλική προς τις οικογένειες

Καλώς ή κακώς, δεν είναι όλες οι ταβέρνες για οικογένειες. Και επειδή η διαδικασία του φαγητού είναι χαλαρωτική και ευχάριστη για τον καθένα, όταν έχουμε παιδιά είναι καλύτερο και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τους υπολοίπους που έχουν βγει έξω και δεν μας φταίνε σε τίποτα, να επιλέγουμε χώρους όπου ξέρουμε ότι συχνάζουν και άλλες οικογένειες.

Πάρετε μαζί σας κάποιο σνακ

Επειδή τα παιδιά δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και την πείνα τους, από τη στιγμή που θα δώσετε την παραγγελία μέχρι να έρθει το φαγητό μπορεί να είναι ανυπόμονα, να γκρινιάζουν και να σηκώσουν ολόκληρο το μαγαζί στο πόδι. Ένα σνακ θα περιορίσει την πείνα τους και θα σώσει εσάς από περιπέτειες.  

Πάρετε μαζί σας (κάποια) αγαπημένα τους παιχνίδια

Μια μικρή τσάντα γεμάτη με αγαπημένα παιχνίδια θα σας σώσει από γκρίνια, φασαρία, και κυνηγητό σε όλο το μαγαζί. Δεν θα βαρεθούν και θα είναι ήσυχα μέχρι να έρθει το φαγητό σας ή ακόμα και τις ώρες που θα θέλετε να μιλήσετε με τον σύντροφο ή τους φίλους σας.

Πάρετε μαζί σας πολλά υγρά μαντηλάκια

Σίγουρα όταν πηγαίνετε για φαγητό έξω θέλετε να κάνετε όσο το δυνατό λιγότερα και να φροντίσουν οι άλλοι για εσάς. Όμως ένα μικρό παιδί μπορεί πολύ εύκολα να λερωθεί, μπορεί να βάλει τα χεράκια του μέσα σε ένα πιάτο και να γεμίσει λάδια ή να ρίξει άθελά του το ποτήρι με το αναψυκτικό και να σας κάνει χάλια. Τα υγρά μαντηλάκια θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση να θέση να πρέπει να φωνάζετε κάθε τρεις και λίγο τον σερβιτόρο.