Είναι κόκκινα, τραγανά και άκρως λαχταριστά. Τα κεράσια είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Εμείς σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή για να μπορέσετε να τα απολαύσετε στην πιο… «δροσερή» εκδοχή τους.
Συστατικά  1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσια) 2 κ.σ. χυμός λεμονιού  ¾ φλιτζ. ζάχαρη  1 φλιτζ. γάλα  400γρ γιαούρτι στραγγιστό 
αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικό για γαρνιτούρα) Εκτέλεση  –  Πλένουμε καλά τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
–  Στην συνέχεια τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και πολτοποιούμε τα κεράσια με την ράβδο ή με το εργαλείο του πουρέ.
–  Συνεχίσουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 με 20 λεπτά.
–  Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα με τα πολτοποιημένα κεράσια και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Τ’ ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες για να σφίξει.
– Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε για 25 λεπτά. Μπορούμε να απολαύσουμε το παγωτό αμέσως ή να το αφήσουμε να παγώσει κι’ άλλο στην κατάψυξη.