Όπου η τέχνη σχεδόν συναντά τη ζωή: στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, έκανε πρεμιέρα η ταινία «The Killing of a Sacred Deer», στην οποία ο Κόλιν Φάρελ υποδύεται έναν καρδιοχειρουργό και πατέρα δύο παιδιών που πρέπει να κάνει μια δύσκολη επιλογή, με αντίκτυπο στην οικογένειά του. Ο Φάρελ άδραξε την ευκαιρία και μίλησε για το δικό του ταξίδι ως πατέρα και για το πόσο συγκινήθηκε όταν είδε τον με νευρογενετικά προβλήματα γιο του να κάνει τα πρώτα του βήματα.

«Όταν ο Τζέιμς έκανε τα πρώτα του βήματα λίγες βδομάδες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά του, ήταν εκπληκτικό και σε γέμιζε ταπεινοφροσύνη να το βλέπεις» είπε, στη συνέντευξη που έδωσε δίπλα στη συμπρωταγωνίστριά του, Νικόλ Κίντμαν και τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο. Ο μεγάλος γιος του Φάρελ ? γίνεται 14 αυτή την εβδομάδα ?, από τον γάμο του με το μοντέλο Κιμ Μπόρντενεϊβ, πάσχει από την ανίατη ασθένεια «σύνδρομο Άνγκελμαν» (αναπτυξιακή αναπηρία, με κρίσεις, σπαστικές κινήσεις και προβλήματα ύπνου, μεταξύ άλλων).

«Ο κόσμος μιλά συχνά για το πρώτο βήμα που κάνει το παιδί. Προφανώς και είναι μνημειώδης στιγμή, και απεικονίζεται στην ταινία. Αλλά το να σου πουν ότι το παιδί σου μπορεί να μην κάνει ποτέ το πρώτο βήμα, και μετά να δεις αυτά τα πρώτα βήματα είναι, κατά ένα τρόπο, μια πολύ διαφορετική υπόθεση» εξομολογήθηκε.

Αφότου παρακολούθησε τους «Special Olympics» στη Σαγκάη το 2007, ο Φάρελ άρχισε να μιλά δημόσια για τον αγώνα και τους μικρούς θριάμβους του γιου του. «Κουβέντιασα με τη μητέρα του και μετά αποφάσισα ότι θέλω να μιλάω δημόσια για την υπερηφάνεια και τη χαρά που μου έδινε ο γιος μας» είπε. «Μοιραζόμαστε τις μικρές νίκες: τις πρώτες λέξεις σε ηλικία έξι ή εφτά χρονών, το να μπορεί να φάει μόνο του στα εννιά, και να ελέγχει τις κρίσεις. Όταν είσαι πατέρας ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος» τόνισε.

, που τον απέκτησε με το γνωστό μοντέλο Κιμ Μπορντενέιβ. Ο Τζέιμς, που είναι σήμερα 10 χρόνων,  πάσχει από το Σύνδρομο Άνγκελμαν, μια νευρο-γενετική διαταραχή με συμπτώματα όπως διανοητική και αναπτυξιακή αναπηρία, επιληπτικές κρίσεις, σπασμωδικές κινήσεις και διαταραχές του ύπνου.

«Κάθε μέρα καταφέρνει να ξεπερνάει τον εαυτό του και κατακτάει κάτι καινούργιο… είναι απίθανος», λέει ο πανευτυχής μπαμπάς με περηφάνια.

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα, η πατρότητα ήταν ο ένας και μοναδικός λόγος που τον έκανε να αποτοξινωθεί από όλες τις κακές συνήθειες του παρελθόντος, ενώ ο γιος του Τζέιμς αποτελεί για εκείνος τη βασική έμπνευση στη ζωή του.

«Κάθε του επίτευγμα είναι αποτέλεσμα ισχυρής θέλησης και σκληρής δουλειάς και η ύπαρξή του είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για μένα. Καθημερινά πράγματα, όπως το περπάτημα, η ομιλία, το φαγητό, όλα αυτά που για εμάς είναι δεδομένα, για τον Τζέιμς γίνονται με αρκετή δυσκολία… Δεν θα ξεχάσω την εποχή που του ήταν αδύνατο να καταφέρει να δει μια ταινία για 10 συνεχόμενα λεπτά, επειδή δεν μπορούσε να σταθεί ακίνητος… Τώρα πια μπορεί!», είχε δηλώσει λίγους μήνες πριν.

Ο διάσημος μπαμπάς έχει και έναν μικρότερο γιο, τον 4χρονο Χένρι, παιδί του με τη μεξικανή ηθοποιό Αλίσια Μπαχλέντα.