Ο 37χρονος Ιρλανδός, μπορεί να μη θεωρείται και το πιο «καλό παιδί» του Χόλιγουντ, όταν όμως πρόκειται για τα παιδιά του, είναι ο πιο τρυφερός πατέρας.

Αν και ακόμα εργένης, έχει βιώσει την πατρότητα δύο φορές, χωρίς ποτέ να έχει φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο μεγάλος του γιος Τζέιμς γεννήθηκε το 2003 και τον απέκτησε με το μοντέλο Κιμ Μπόρντενεϊβ, ενώ ο μικρός του γιος Χένρι ήρθε στον κόσμο τον Οκτώβριο του 2009 και μητέρα του είναι η μεξικανή ηθοποιός Αλίσια Μπαχλέντα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο γόης του Χόλιγουντ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολύ συχνά αναγκάζεται να ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους και του λείπουν πολύ τα παιδιά του:

«Είναι δύσκολο να φεύγεις από το σπίτι από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός. Εννοώ, για να είμαι ειλικρινής, ότι μπορεί να αγαπώ αυτό που κάνω και να αισθάνομαι τυχερός που μπορώ να το κάνω και μάλιστα να μου εξασφαλίζει κι ένα καλό βιοτικό επίπεδο. Ωστόσο, θα προτιμούσα πλέον να κάνω μία ταινία το χρόνο και να μπορώ να είμαι περισσότερο καιρό στο σπίτι με τα παιδιά μου».

Βέβαια, κάθε φορά που είναι μακριά για γυρίσματα, τα παιδιά του τον επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν. Επιπλέον, η οικονομική του κατάσταση του επιτρέπει να εξασφαλίζει στα αγόρια του ό,τι χρειάζονται, πολύ περισσότερο όταν εκείνος λείπει από το σπίτι, ωστόσο -όπως κάθε γονιός- διαρκώς αναρωτιέται αν όλα αυτά που κάνει ως πατέρας είναι αρκετά:

«Φυσικά, ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μήπως κάποια στιγμή στη ζωή τους νιώσουν ανασφάλεια ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα θα μπορούσε να τους προκαλέσει η απουσία μου. Βέβαια, σκέφτομαι και το άλλο: Ο δικός μου πατέρας που ήταν κάθε μέρα στο σπίτι μας και δεν έλειπε ποτέ, δεν με έκανε να αισθάνομαι ασφάλεια και συναισθηματική ολοκλήρωση, γιατί προφανώς δεν προσπάθησε ποτέ γι’ αυτό ουσιαστικά. Οπότε μάλλον είναι στο χέρι μου να μεταφέρω στα παιδιά μου πόσο σημαντικά είναι για μένα και πόσο πολύ τα αγαπώ, ακόμα κι αν χρειάζεται κάποιες φορές να είμαι μακριά τους».

Παρόλο που δεν μιλάει συχνά για την προσωπική του ζωή, ο επιτυχημένος ηθοποιός πριν από αρκετά χρόνια, τον Οκτώβριο του 2007, προχώρησε σε μια άκρως αποκαλυπτική είδηση. Με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στη Σαγκάη, πήρε τη δύναμη να μιλήσει δημόσια για το γεγονός ότι ο μεγάλος του γιος Τζέιμς πάσχει από το Σύνδρομο Άνγκελμαν. Πρόκειται για μια νευρο-γενετική διαταραχή, με συμπτώματα όπως διανοητική και αναπτυξιακή αναπηρία, επιληπτικές κρίσεις, σπασμωδικές κινήσεις και διαταραχές του ύπνου.

Είπε τότε χαρακτηριστικά: «Είμαι τόσο περήφανος για το γιο μου, ο ερχομός του έδωσε νόημα στη ζωή μου. Κυριολεκτικά έσπασα στα δύο, όταν κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 4 ετών. Η επόμενη μεγάλη του νίκη ήταν στα 6, όπου και κατάφερε να αρθρώσει τις πρώτες του λέξεις. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη!».