Ένας νέος πρωτοποριακός στο είδος του παιδότοπος εγκαινιάστηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.  
Το όνομά του Nubo και πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σχεδιασμένο χώρο, που βοηθά τα παιδιά και τους γονείς να παίξουν, να εξερευνήσουν, να επικοινωνήσουν, να μεγαλώσουν και να μάθουν πράγματα παρέα.
Το σχεδιασμό του ανέλαβε η εταιρεία Frost * collective σε συνεργασία με την PAL Design Architects. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα όμορφο και καινοτόμο περιβάλλον για τα παιδιά. Και όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες, το κατάφεραν.

Εμπνέει…

Ο εσωτερικός του χώρος είναι χωρισμένος σε πολλά διαφορετικά δωμάτια, με μοναδική σχεδίαση το καθένα για να προκαλεί την φαντασία. Minimal σχεδιασμός, με παλέτα απαλών χρωμάτων του φυσικού ξύλου, γαλάζιου, γκρι και λευκού… ξεφεύγει κατά πολύ από τους πολύχρωμους παιδότοπους που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Κατασκευές δραστηριοτήτων που εξάπτουν τη φαντασία αλλά και τη σωματική εξάσκηση όπως πίστα αναρρίχησης, τσουλήθρες που οδηγούν σε πισίνες με μπαλάκια, κατασκευές με πολλές μυστικές γωνιές για παιχνίδι, ειδικά εργαστήρια και πολλά διαφορετικά δωμάτια δραστηριοτήτων.   Για τους πιο διανοούμενους της παρέας με… intellectual αναζητήσεις, υπάρχει  ένας ειδικά διαμορφωμένος ήσυχος χώρος με μια βιβλιοθήκη, όπου τα παιδιά μπορούν να καθίσουν και να διαβάσουν μόνοι τους ή με έναν ενήλικα. Τα καθίσματα με τα μαξιλαράκια και το κρυφό φωτισμό δημιουργούν έναν ιδανικό χώρο για την αφήγηση.
Το Nubo  προσφέρει ένα άρτιο χώρο δραστηριοτήτων, δημιουργίας, σωματικής άσκησης και ψυχαγωγίας που αναγάγει την έννοια του παιδότοπου σε επίπεδα πιο εκπαιδευτικά και πιο δημιουργικά, πολυμορφικά και αυστηρά σχεδιασμένα για τις ανάγκες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έως 12 ετών.