Το bullying, είναι ένα φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στις μέρες μας.

Ο  Αμερικανός συγγραφέας Jackson Brown είχε πει  «Θυμήσου ότι τα παιδιά, οι γάμοι και τα λουλούδια αντανακλούν το είδος της φροντίδας που παίρνουν». Αυτή ίσως είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια που πρέπει όλοι να αναζητήσουμε πίσω από το σκληρό πρόσωπο που μπορεί να δείξει ένα παιδί, απέναντι σε ένα άλλο παιδί. Το bulling ίσως τελικά να αφορά ακριβώς και μόνο αυτό. Την φροντίδα και την προσοχή που δίνουμε στο δικό μας παιδί για να μην αποκτήσει ποτέ ούτε στον εαυτό του ούτε τους άλλους την αντανάκλαση του φόβου, της βίας, του εγωισμού, της σκληρότητας… Ας αναρωτηθούμε όλοι λοιπόν μήπως το bulling αφορά πρώτα και θεμελιακά  τη δική μας σχέση μας με το παιδί μας, τα μηνύματα και τις αρχές που του μεταδίδουμε, σαν αξίες και αρχές ζωής, στις οποίες καμιά σκληρότητα και καμία βία δεν θα έπρεπε να χωράει… 

Ο 11χρονος Keaton Jones κατάφερε να ραγίσει τις καρδιές όλων όσων είδαν το βίντεο στο οποίο εξομολογείται στη μητέρα του με λυγμούς, το bullying που έχει υποστεί από τους συμμαθητές του.
Η μητέρα του Kimberly Jones τράβηξε  το βιντεάκι έχοντας μόλις πάρει τον γιο της,  από το σχολείο επειδή ο ίδιος φοβόταν τόσο πολύ που παραδέχεται ότι δεν πήγαινε καν για φαγητό από τον φόβο. Στο βίντεο, το αγόρι με δάκρυα στα μάτια λέει μεταξύ άλλων πως οι συμμαθητές του τον αποκαλούν άσχημο, τον χλευάζουν για τη μύτη του και του λένε συνεχώς ότι δεν έχει φίλους. Το παιδί αποκαλύπτει επίσης πως κάποια στιγμή έφτασαν μέχρι να τον περιλούσουν με γάλα και να του βάλουν ένα κομμάτι ζαμπόν μέσα στα ρούχα του.   
«Έτσι απλά από περιέργεια, γιατί κάνουν bullying; Ποιος ο στόχος; Τι το διασκεδαστικό βρίσκουν και το κάνουν αυτό σε αθώους ανθρώπους; Δεν είναι σωστό» τονίζει στην εξομολόγησή του ο Keaton.
«Πιστεύεις ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε εσένα;» τον ρωτά η μητέρα του: «Θα έλεγα πως είναι και άλλα παιδιά. Δεν είναι καλό να το κάνει κάποιος αυτό. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και δεν πρέπει να τους ασκείται κριτική γι’ αυτό. Δεν είναι δικό τους λάθος» συνεχίζει ξεσπώντας σε πιο έντονα κλάματα.
Η μητέρα του δημοσίευσε το βίντεο στον λογαριασμό της στο Facebook, με το παρακάτω σχόλιο και απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους γονείς να μιλούν με τα παιδιά τους πιο συχνά. 
 «Όλοι ξέρουμε καλά πώς είναι να θες να ανήκεις κάπου, αλλά μόνο λίγοι γνωρίζουν πώς πραγματικά είναι να μην ανήκεις πουθενά».
Το βίντεο δημοσιεύτηκε πριν από 5 μέρες και μέχρι σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια views. Η περίπτωσή του μικρού πιτσιρικά έχει συγκινήσει τόσο πολύ τον κόσμο, που δημιουργήθηκε μέχρι και σελίδα στο ίντερνετ όπου συγκεντρώνονται χρήματα για την μελλοντική του εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 29.000 δολάρια. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έσπευσαν να εκφράσουν δημοσίως την υποστήριξή τους στον Keaton και να του δώσουν κουράγιο σε αυτό που περνάει, ήταν και πολλοί διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές. Δείτε το βίντεο, ακόμα και αν το επίπεδο το αγγλικών σας δεν είναι καλό. Μπορεί να μην καταλάβετε τι λέει,  θα νιώσετε όμως τον τρόμο και την απόγνωση που νιώθει αυτό το παιδί.  Συναισθήματα  κανένα παιδί σ’ αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία δεν θα έπρεπε να βιώνει.  Μήπως ήρθε η ώρα να κουβεντιάσουμε ΣΟΒΑΡΑ με τον εαυτό μας και με τα παιδιά μας.