Λαχταριστές τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας. Μια φανταστική συνταγή για όλες τις ώρες. Γιατί πάντα είναι η κατάλληλη ώρα για σοκολάτα. Υλικά Για τις τηγανίτες 1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder ¼ φλιτζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι κουβερτούρα λιωμένη 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1¼ φλιτζάνι γάλα 1 αυγό Για τη σάλτσα σοκολάτας ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 1 φλιτζάνι κουβερτούρα λιωμένη Εκτέλεση Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα προς ένα ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα τηγάνι απλώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει και προσθέτουμε κάθε φορά 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα στο τηγάνι για να έχουν οι τηγανίτες το ίδιο μέγεθος. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες τα αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό. Για τη σάλτσα σοκολάτας, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και στη συνέχεια το περιχύνουμε όσο είναι ακόμα ζεστό πάνω από τις τηγανίτες.
24 Ιανουαρίου 2018 | 13:23
Πρόσφατα Άρθρα
Σούπα ντομάτας με βασιλικό
4 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα γιαουρτιού
3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ψητό χαλούμι
2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πράσα με τυρί στον φούρνο
1 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι
30 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Σπιτική πίτα με πιπεριές
29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Θρεπτική τάρτα με καρότα και φέτα
28 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Πατάτες ογκρατέν
27 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σάλτσα και γαρίδες
26 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι
25 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα
24 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα
23 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Νόστιμη τυρόπιτα με φέτα
22 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό
21 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρόνια με μανιτάρια και σος γιαουρτιού
20 Νοεμβρίου 2025, 08:00
