Λαχταριστό Fish & chips μπακαλιάρου

Λαχταριστό Fish & chips μπακαλιάρου. Ένα πιάτο εναλλακτικό για την ημέρα αυτή, που θα πείσει τα παιδιά να φάνε με χαρά μπακαλιάρο Υλικά 1 κιλό πατάτες 250 γραμμάρια αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 μικρό κουτάκι μπύρα 800 γραμμάρια μπακαλιάρου σε φιλέτα Λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο ή αν την προτιμάτε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, προτιμήστε […]
22 Μαρτίου 2018 | 16:30

Λαχταριστό Fish & chips μπακαλιάρου. Ένα πιάτο εναλλακτικό για την ημέρα αυτή, που θα πείσει τα παιδιά να φάνε με χαρά μπακαλιάρο Υλικά 1 κιλό πατάτες 250 γραμμάρια αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 μικρό κουτάκι μπύρα 800 γραμμάρια μπακαλιάρου σε φιλέτα Λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο ή αν την προτιμάτε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, προτιμήστε το ηλιέλαιο) Ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι για το κουρκούτι Εκτέλεση Για τις πατάτες Κόβουμε τις πατάτες λεπτές και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Πριν τις τηγανίσουμε τις σκουπίζουμε ελαφρά με μια πετσέτα.    Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και μέτρια φωτιά.  Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλλά δεν πετάμε ακόμα το λάδι.  Για το ψάρι Ρίχνουμε αλεύρι σε ένα φαρδύ μπολ και αλευρώνουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε μέσα στο αλεύρι μέχρι να ετοιμάσουμε το κουρκούτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και ρίχνουμε σιγά σιγά κρύα μπύρα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα εντελώς λείο κουρκούτι.  Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε πάλι καλά. Πιάνουμε ένα κομμάτι ψαριού, τινάζουμε καλά το αλεύρι, βουτάμε στο κουρκούτι και το ρίχνουμε αμέσως σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά στους 180° C, ανάλογα με το πάχος του ψαριού. Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε χλιαρό φούρνο για να διατηρηθούν ζεστά μέχρι να τελειώσουμε το τηγάνισμα. Ζεσταίνουμε πάλι το λάδι που είχαμε τηγανίσει τις πατάτες και τις ξανατηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τις πατάτες. Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ξίδι.

Πρόσφατα Άρθρα
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα 29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο 28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά 27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο 25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς 24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές 23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα 22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω 21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς 20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου 19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα 18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο 17 Απριλίου 2024, 08:00
Τιραμισού 16 Απριλίου 2024, 04:50
Super berry smoothie με βρώμη 15 Απριλίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version