Χρωματιστά Πασχαλινά μπισκοτάκια

Το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας νόστιμα, τραγανά και πολύχρωμα μπισκοτάκια. Μην ξεχνάτε ότι για τα παιδιά, αυτή είναι μια ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική διαδικασία. Ξεκινήστε λοιπόν και αφήστε να γεμίσει το σπίτι σας αρώματα, γέλια και χρώματα.  Εμείς εκτός από την συνταγή, σας δίνουμε και μερικές ιδέες […]
22 Μαρτίου 2018 | 16:42
Το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας νόστιμα, τραγανά και πολύχρωμα μπισκοτάκια. Μην ξεχνάτε ότι για τα παιδιά, αυτή είναι μια ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική διαδικασία. Ξεκινήστε λοιπόν και αφήστε να γεμίσει το σπίτι σας αρώματα, γέλια και χρώματα.  Εμείς εκτός από την συνταγή, σας δίνουμε και μερικές ιδέες για το πως να τα χρωματίσετε.  Καλή σας επιτυχία.
Για να φτιάξετε τα πασχαλινά σας μπισκότα θα χρειαστείτε κουπ πατ ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να τους δώσετε (αυγό, κουνέλι, κοτόπουλο, κ.α)
Υλικά για τα μπισκότα
½  φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
½  φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1  κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½  κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
4 βανίλιες
Για το γλάσο
3 κουταλάκια της σούπας ζεστό νερό  2 ½  φλιτζάνια του τσαγιού άχνη ζάχαρη 
3 βανίλιες
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε τον κρόκο και το γάλα, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα το αλεύρι (μαζί με το baking powder, το κρεμόριο και τις βανίλιες) σε 3 δόσεις και ζυμώνετε με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει μια μαλακιά, αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον).
Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο πάχους 0,3 εκ. περίπου και κόβετε με τα κουπ πατ που διαθέτετε μπισκότα σε διάφορα σχήματα.  Στην συνέχεια, τα τοποθετείτε στο ταψί, σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνετε στους 200οC, για 10 με 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε την άχνη ζάχαρη, την βανίλια και το νερό. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.  Την παρούσα φάση θα έχετε την βάση του γλάσου χρώματος λευκού.  Αν θέλετε κάποιο άλλο χρώμα δεν έχετε παρά να προσθέσετε 1 ή 2 σταγόνες (ανάλογα πόσο έντονο θέλετε το χρώμα) χρώμα ζαχαποπλαστικής.
Tips: –  Να έχετε υπόψη σας ότι το γλάσο στεγνώνει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να ετοιμάζετε ξεχωριστά κάθε χρώμα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές επιθυμείτε. –   Αν δεν έχετε ειδικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε απλά πινέλα ζωγραφικής σε διάφορα μεγέθη για να ζωγραφίσετε τα μπισκότα σας. –   Τέλος, πριν στεγνώσει το γλάσο μπορείτε να προσθέσετε χρωματιστές τρούφες στα σημεία που θα επιλέξετε.
Πρόσφατα Άρθρα
Χταπόδι ψητό με φάβα-μαγιονέζα 30 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα 29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο 28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά 27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο 25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς 24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές 23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα 22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω 21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς 20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου 19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα 18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο 17 Απριλίου 2024, 08:00
Τιραμισού 16 Απριλίου 2024, 04:50
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version