Ο συνδυασμός φακές-ρύζι προσφέρει σε εσάς και τα παιδιά σας όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεστε, ενώ απολαμβάνετε τη δροσερή σας σαλάτα! Υλικά 1 φλιτζάνι καφέ ή λευκό ρύζι (ή 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα) 1 φλιτζάνι φακές 1 φλιτζάνι ντοματίνια σε κύβους 1/4 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό 1 κουταλάκι αλάτι Φρέσκο μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά σούπας ξίδι 1 κουταλιά μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση 1. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφήστε το ρύζι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν κάνετε τη σαλάτα: ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι να το απλώσετε σε ένα φύλλο ψησίματος και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. 2. Εν τω μεταξύ, βράστε τις φακές: τοποθετήστε 1 φλιτζάνι φακές σε κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό. Φέρτε τις σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια σιγοβράστε για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακές. 3. Κόψτε τις ντομάτες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τον βασιλικό. 4. Κάντε τη σάλτσα της σαλάτας: σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί ξύδι, μουστάρδα και καπνιστή πάπρικα. Σταδιακά χτυπήστε στο ελαιόλαδο: 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες. 5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ρύζι, τις φακές, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το βασιλικό με 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε. Καλή όρεξη!
Καλοκαιρινή σαλάτα με φακές και ρύζι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ