Μια κλασική, παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Ήπειρο. Υλικά 1 αυγό 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι γάλα 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. ελαιόλαδο 250 γρ. φέτα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Λαδώστε το ταψί και βάλτε το στο φούρνο. 2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. 3. Κάντε μια “φωλίτσα” στη μέση και ρίξτε το αυγό, το γάλα και σιγά-σιγά το νερό. 4. Ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι στα άλλα υλικά και να χυλώσει το μίγμα. Αν δυσκολευτείτε στο ανακάτεμα, προσθέστε κι άλλο λίγο νερό. 5. Προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σχεδόν όλη τη φέτα σε κομμάτια. 6. Αδειάστε το χυλό στο ζεστό ταψί, ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 7. Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
30 Μαΐου 2018 | 16:07
Πρόσφατα Άρθρα
Γαρδουμπάκια με χόρτα εποχής
1 Μαΐου 2024, 04:55
Χταπόδι ψητό με φάβα-μαγιονέζα
30 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα
29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο
28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά
27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα
26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς
24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές
23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα
22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω
21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς
20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου
19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα
18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο
17 Απριλίου 2024, 08:00