Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να μαγειρέψετε νόστιμα το μπρόκολο, τότε η αναζήτησή σας μόλις τελείωσε. Υλικά 1 μπρόκολο κομμένο σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι Κόκκινο πιπέρι 2 κ.γ. παρμεζάνα Χυμός από μισό λεμόνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε το μπρόκολο σε μια λαδόκολλα. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα. Ψήστε για 10′, βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, ρίξτε το σκόρδο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 6′ Βγάλτε πάλι, ρίξτε την παρμεζάνα και ψήστε για άλλα 2′. Βγάλτε το ταψί, ρίξτε λεμόνι και απολαύστε!
Ψητό μπρόκολο με σκόρδο και παρμεζάνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα Αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα καθιερωμένα δώρα του Πάσχα και είναι ένα έθιμο που επιβιώνει σε πολλά χωριά της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ