Λατρεύουμε τις διακοπές γιατί μας χαρίζουν λίγες μέρες ξεκούρασης μακριά από το σπίτι, αλλά πάντα υπάρχουν εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν έχουμε άδεια ή πρέπει να μείνουμε στην πόλη λόγω ανωτέρας βίας. Αυτό που σας προβληματίζει είναι ότι θα μείνει και το παιδί σας στην πόλη και θα περάσει άσχημα ή βαρετά. Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεστε απαισιόδοξα. Γιατί εμείς είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε αυτό που πιστεύετε και να σας προτείνουμε τέλειες ιδέες για να περάσετε όμορφα οικογενειακά στο σπίτι σας ή στο πάρκο της περιοχής σας.

Κάντε ένα πάρτι αστεριών. Οργανώστε ένα απόγευμα πικνικ στο πάρκο και παρακολουθήστε τα αστέρια μόλις νυχτώσει. Υπάρχουν και μέρη στην πόλη με ειδικό εξοπλισμό που σας διευκολύνουν. Δώστε το όνομα του παιδιού σε ένα αστέρι και κάντε την εμπειρία αξέχαστη.

Αγοράστε μία αιώρα. Ή φτιάξτε μία δική σας από καραβόπανο. Αν έχετε κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι, μπορείτε να την κρεμάσετε και να βάζετε το παιδί να κάθεται. Συνδυάστε το με την αγαπημένη του μουσική.

Ασχοληθείτε με την κηπουρική. Μπορείτε να του πάρετε παιδικά σκεύη για τον κήπο ώστε να ποτίζει τα μικρά γλαστράκια και να βάζει χώμα σε ένα καρότσι του δικού του μεγέθους. Σε καμία περίπτωση, δεν του δίνουμε να κρατήσει επικίνδυνα εργαλεία.

Παίξτε ρόλους με τα ρούχα σας. Τα παιδιά λατρεύουν να ψάχνουν τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας και να τα φορούν. Αφιερώστε μία μέρα σε αυτό και αφήστε το παιδί να βάλει ό,τι θέλει ενώ σας εξηγεί τι υποτίθεται ότι έχει ντυθεί. Αρκεί να μην υπάρχουν κοντά μαρκαδόροι και κραγιόν.

Φτιάξτε το δικό σας οχυρό. Ακόμα καλύτερα, κάντε το στον κήπο του σπιτιού σας με παλιά σεντόνια και κλαδιά για να στηρίζονται. Αν είναι ασφαλές, κατασκηνώστε έξω. Μην ξεχάσετε τα αντικουνουπικά.

Βάψτε το πεζοδρόμιο. Αν δεν είναι περιουσία που ανήκει και σε άλλον, πάρτε μαρκαδόρους ή κηρομπογιές που φωτίζουν τη νύχτα και φτιάξτε μαζί σχέδια ή λόγια αγάπης για να τα βλέπουν όσοι περνούν.

Χορέψτε στη βροχή. Πάντα υπάρχουν μέρες υγρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κι εσείς θα το εκμεταλλευτείτε για να δροσιστείτε. Μπορείτε να βάλετε μαγιό αλλά συνδυάστε με γαλότσες ώστε να μην γλιστρήσει το παιδί.