Υλικά 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. αλεύρι 1 φλ. γάλα πλήρες 1/4 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη 170 γρ. τυρί τσένταρ Εκτέλεση Προσθέστε το βούτυρο και το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε τα υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνει το μίγμα πηχτό. Συνεχίστε να ζεσταίνετε και να ανακατεύετε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε στο μίγμα το γάλα. Ανεβάστε λίγο τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει πάλι πηχτό το μίγμα. Προσθέστε τώρα το τσένταρ, λίγο λίγο, μέχρι να λιώσει και αν χρειαστεί μειώστε τη θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το τυρί ρίξτε το αλάτι και το τσίλι. Αν το μίγμα βγει πιο πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα.
11 Ιουλίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά
20 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο
19 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο στη σχάρα με πέστο
18 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού
17 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Στρογγάνοφ με μανιτάρια
16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο
15 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κέικ με κλημεντίνες και αμύγδαλα
14 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα παρμεζάνας
13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σπανακοπιτάκια
12 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι
10 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα
9 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα
8 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρονάδα με σέσκουλα
7 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο
6 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
