Υλικά 3/4 κούπας ελαιόλαδο 2 κούπες ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κεσέ γιαούρτι 3,5 κούπες αλεύρι 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι σόδα 1/2 κούπα χυμό λεμονιού 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Βάλτε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα και τα αυγά και χτυπήστε με το μίξερ του χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα να αναμειχθεί κι αυτό. Διαλύστε τη σόδα στο χυμό πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει πολύ και αδειάστε το διάλυμα στο μείγμα μας. Στο τέλος προσθέστε και το αλεύρι και χτυπήστε ίσα για να ενσωματωθεί και να πάρετε έναν πηχτό χυλό. Αδειάστε σε φόρμα 28 νούμερο ή σε δύο μικρότερες καλολαδωμένες και αλευρωμένες αν είναι μεταλλικές (αν είναι σιλικόνης δε χρειάζεται). Ψήστε το κέικ για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα, αν το βάλετε σε δύο φόρμες. Αν το βάλετε σε μία, πιθανόν χρειάζεται ένα δεκάλεπτο ακόμη (γύρω στα 70 λεπτά). Τρυπήστε με ένα μαχαίρι το κέικ και δείτε αν βγαίνει καθαρό. Αφήστε να σταθεί για ένα δεκάλεπτο μέσα στη φόρμα. Βγάλτε το από τον φούρνο και αναποδογυρίστε σε πιατέλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
12 Ιουλίου 2018 | 06:00
Πρόσφατα Άρθρα
Παντζαροσαλάτα με μήλο
5 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σούπα ντομάτας με βασιλικό
4 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα γιαουρτιού
3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ψητό χαλούμι
2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πράσα με τυρί στον φούρνο
1 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι
30 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Σπιτική πίτα με πιπεριές
29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Θρεπτική τάρτα με καρότα και φέτα
28 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Πατάτες ογκρατέν
27 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σάλτσα και γαρίδες
26 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι
25 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα
24 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα
23 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Νόστιμη τυρόπιτα με φέτα
22 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό
21 Νοεμβρίου 2025, 08:00
