Υλικά 1 λίτρο γάλα πλήρες 8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 4 κ.σ. λευκή ζάχαρη 4 αυγά 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα 1 πρέζα βανίλια Εκτέλεση Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάλτε το ταψί και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.
Εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με κολοκύθα Η ιδιαίτερη αυτή σαλάτα, στην οποία επικρατεί η γλυκιά γεύσης της κολοκύθας, μπορεί να συνοδευτεί με ψητό χαλούμι, σολομό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρυφερό μοσχάρι φρικασέ με σπανάκι και μυρωδικά Με πλούσιο αυγολέμονο που δένει υπέροχα τη σάλτσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με κολοκύθα butternut Το μυστικό του; Κρεμώδης μοτσαρέλα, καβουρδισμένα κουκουνάρια και φασκόμηλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρνάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα Ένα απλό, κλασικό ελληνικό πιάτο. Σε αυτή τη συνταγή το αρνί μαρινάρεται όλη τη νύχτα, έπειτα τυλίγεται σε λαδόκολλα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαροκεφτέδες Αυτά τα κεφτεδάκια ψαριού είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να φέρουν τη μυρωδιά της θάλασσας στο τραπέζι τους... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελαφρύ επιδόρπιο γιαουρτιού με αρωματισμένα πορτοκάλια Μια υπέροχη ιδέα για πρωινό ή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με δαμάσκηνα Ένα ζεστό, αρωματισμένο πιάτο με σαφράν Κοζάνης και δαμάσκηνα, που θα κερδίσει τις εντυπώσεις των καλεσμένων σε κάθε τραπέζι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Kέικ λεμονιού Είτε για κέρασμα, είτε για επιδόρπιο, αυτά τα νόστιμα κεκάκια είναι ένα comfort food που εντυπωσιάζει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα κουνουπιδιού Μια απλή σούπα κουνουπιδιού γεμάτη γεύση, για να ζεστάνετε τον ουρανίσκο σας τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Mακαρονάκι ογκρατέν Το μυστικό είναι ότι ουσιαστικά όλη η συνταγή φτιάχνεται ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τάρτα κουρού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και ανθότυρο Το κόλπο είναι ότι προψήνουμε την βάση της τάρτας και μετά επικεντρωνόμαστε στη γέμιση που θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ