Ναι. Το να αλλάζουν τη φορά ή την κατεύθυνση ενός γράμματος είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα νήπιο και δεν προκαλεί καμία ανησυχία. Σε αυτήν την ηλικία, τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν την έννοια του χώρου και ένα γράμμα τους φαίνεται ίδιο ακόμα και αν είναι γραμμένο ανάποδα. Συνήθως γίνεται δύσκολο για τους γονείς όταν βλέπουν ότι ο συνομήλικος φίλος δεν έχει καμία δυσκολία στο να γράφει το αλφάβητο ολόσωστα. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ανησυχείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο δάσκαλο ώστε να σας καθησυχάσει ή να σας ενημερώσει ανάλογα. Σε αυτήν την ηλικία, περισσότερη ανησυχία προκαλούν οι δυσκολίες στον προφορικό λόγο και όχι στο γραπτό. Βοηθήστε το, αλλά χωρίς να νιώθει πίεση ότι πρέπει να βελτιωθεί ή να φτάσει στο επίπεδο των συμμαθητών του. Επίσης, είναι σημαντικό να το κάνετε να φαίνεται διασκεδαστικό παίζοντας παιχνίδια λέξεων όταν βρέχει και δεν έχετε τι άλλο να κάνετε.

Αν το κάνετε να φαίνεται σαν διάβασμα ή καθήκον, το παιδί θα καταλήξει να νιώθει τεράστια πίεση. Η μάθηση πρέπει να είναι ευχάριστη στην αρχή και να πηγαίνει με βάση το ρυθμό του παιδιού, και όχι το αντίστροφο.