Προβενσάλ λέγεται ένα φαγητό που έχει μαγειρευτεί με «χωριάτικο» τρόπο (με τομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, ελιές…). Υπάρχουν πολλές συνταγές “προβενσάλ”, για παράδειγμα μανιτάρια προβενσάλ ή αγκινάρες προβενσάλ. Υλικά για 4 μερίδες 1/2 κιλό πένες 16 ελιές 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες 2 φλιτζάνια αμπελοφάσουλα κονσέρβας 1 μεγάλο κρεμμύδι 320 γρ. τόνο κονσέρβας νερού 4 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση Kόβουμε τις ελιές σε φετάκια. Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε τις ντομάτες. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το νερό του. Pίχνουμε την ντομάτα και τα φασολάκια. Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό της. Bράζουμε τις πένες για 12 λεπτά και τις σουρώνουμε. Tις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τις ελιές και σερβίρουμε.
Πένες α λα προβενσάλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Oatmeal με ψητό μήλο Για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο όπως του αξίζει... γλυκά και ζεστά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σνακ με χουρμάδες και σοκολάτα για όλες τις ώρες Χρειάζεστε μόνο τρία υλικά για αυτό το θρεπτικό σνακ που θα καλύψει κάθε λαχτάρα σας για γλυκό και θα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το πιο νόστιμο και υγιεινό φαλάφελ μπέργκερ Εάν επιθυμείτε ένα χορταστικό και υγιεινό μπέργκερ, απολαύστε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το μπέργκερ φαλάφελ χωρίς ενοχές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρά pancakes Αν θέλετε, σερβίρετε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο και βάλτε από πάνω ένα τηγανητό αυγό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπουρδέτο Το μπουρδέτο είναι ένα Κερκυραϊκό πιάτο με ψάρια που προέρχεται από τη Βενετία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ