Γίνεται να φτιάξουμε cookies με ποπκορν και σοκολάτα; Με την κατάλληλη συνταγή για ζύμη, μπορείτε να φτιάξετε αυτό που θα γίνει το αγαπημένο γλυκό του παιδιού και θα συνδυάσει για πάντα με τις αγαπημένες του ταινίες.

Υλικά:

2μιση φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1μιση φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος

2 φλιτζάνια ποπκορν με αλάτι και βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψάκια. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε και τις δύο ζάχαρες μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε το δεύτερο αυγό, χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι και βάλτε τον κρόκο στο πρώτο. Πετάξτε το ασπράδι του δεύτερου. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Βάλτε το αλεύρι με τα υγρά συστατικά και ανακατέψτε καλά. Με μία σπάτουλα, βάλτε σιγά σιγά τη σοκολάτα και στο τέλος το ποπκορν. Με ένα μικρό scoop για παγωτό, χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια και βάλτε εννιά σε κάθε ταψάκι. Συνήθως θέλουν ψήσιμο γύρω στα 14 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.