Ποιο παιδί δεν λατρεύει να έχει ένα τεράστιο, ζεστό οχυρό μέσα στην κρεβατοκάμαρά του για να παίζει με τα αδέρφια, τους φίλους ή και μόνο του; Εσείς μπορείτε να το βοηθήσετε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα χωρίς να προσπαθήσετε πολύ.

Πάρτε όλο το πακέτο. Υπάρχουν αρκετά οικονομικές επιλογές σε καταστήματα παιχνιδιών, όπου μπορείτε να αγοράσετε όλο τον εξοπλισμό και να τον έχετε έτοιμο στο παιδικό δωμάτιο. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε λεφτά, μπορείτε πάντα να βάλετε μικρά πουφ ή τεράστιες μαξιλάρες και παιδικό χαλάκι.

Δημιουργήστε την τέλεια είσοδο. Μιλάμε τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Κρεμάστε μπροστά μία λεπτή σκούρα κουβέρτα και βρείτε έναν κωδικό ή μαγικό ξόρκι που πρέπει να γνωρίζει όποιος περνά την είσοδο. Δίνετε έτσι μαγική αίσθηση στο οχυρό.

Κάντε το προσωπικό. Ανάλογα με το τι αρέσει στο παιδί, μπορείτε να κρεμάσετε μικρές πινακίδες με αγαπημένες του λέξεις ή ήρωες ή να ζωγραφίσει αυτά που του αρέσουν για να έχει τη δική του τέχνη και να κάνει το χώρο του πιο προσωπικό.

Βάλτε τέλειο φωτισμό. Μπορεί να απέχουμε ακόμα από τα Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τους στολισμούς στο χώρο του παιδιού. Κρεμάστε φωτάκια σε διάφορα χρώματα μέσα και έξω από το οχυρό.