Υλικά:

2 μεγάλα μήλα, στα οποία θα αφαιρέσετε όλο το κουκούτσι και θα κόψετε σε 10 λεπτές φέτες

1 κουταλιάς της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

7μιση κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλιτζάνι αλεύρι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

\1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

μισό κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τις φέτες μήλο και το χυμό λεμονιού και ρίξτε από πάνω 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μισό κουταλάκι κανέλα.
  2. Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλεύρι και το αλάτι. Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Πάνω από μία φέτα μήλου, βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα και αφήστε να κυλήσει στο μπολ. Τοποθετήστε την τηγανίτα και κάντε το και με άλλες δύο. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρυσαφί απόχρωση και σερβίρετε αμέσως.