Το να είσαι γονιός, γίνεται πιο απλό και ευχάριστο αν νιώθεις καλά. Η σωματική και πνευματική υγεία μας δίνει το απαραίτητο boost για να ξεκινάμε την ημέρα με όρεξη και μπόλικη ενέργεια. Το τι τρώτε, πόσο ασκείστε και πώς φροντίζετε τον εαυτό σας επηρεάζει και τη στάση του παιδιού.

Η υγιεινή διατροφή σας δίνει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε, για αυτό και χρειάζεστε ισορροπημένα γεύματα. Χρειάζεται λοιπόν να καταναλώνετε 5-6 μερίδες λαχανικών, 2 μερίδες φρούτων, 6 μερίδες υδατανθράκων, 3 μερίδες πρωτεΐνης και 2μιση μερίδες γαλακτοκομικών με λίγα λιπαρά.

Έξυπνες ιδέες για υγιεινά σνακ:

Ζυμαρικά με σάλτσα λαχανικών και σαλάτα στο πλάι

Αυγά με μαύρα φασόλια και ψωμί του τοστ ολικής άλεσης

Τορτίγια με λαχανικά και άπαχο τυρί

Φρούτα, στικ λαχανικών και γιαούρτι

Κατεψυγμένο ρύζι με λαχανικά και σούπες χωρίς πολύ αλάτι

Ιδέες για προετοιμασία φαγητού

Μαγειρέψτε γεύματα και καταψύξτε τα για να έχετε και τις επόμενες ημέρες.

Κρατήστε τα υπολείμματα για να φτιάξετε σάντουιτς.

Αγοράστε κρέας χωρίς κόκαλα, σε κομμάτια

Άσκηση και σωματική υγεία: η σωματική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και σας χαρίζει πολύ καλύτερη διάθεση. Αν δεν έχετε το χρόνο, μπορείτε να εντάξετε την άσκηση στις καθημερινές δραστηριότητες. Μία βόλτα με το παιδί, να μην παίρνετε το αμάξι κάθε μέρα και να παίζετε με την μπάλα παρέα με το παιδί στο πάρκο. Το βασικό είναι η κίνηση για μισή ώρα την ημέρα. Εκτός της ενέργειας, σας χαλαρώνει, σας χαρίζει μία προσωπική ικανοποίηση και δίνετε το καλό παράδειγμα στο παιδί.