Υλικά:
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ολόκληρες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
ελάχιστη κόκκινη πιπεριά
αλατοπίπερο
2 ματσάκια βασιλικό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι και μεσαία φωτιά, ζεστάνετε λάδι. Βάλτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για 5 λεπτά. Προσθέστε και το σκόρδο και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και με μία ξύλινη κουτάλα κόψτε την σε κομματάκια και προσθέστε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώστε, βάλτε ρίγανη, το βασιλικό και την κόκκινη πιπεριά. Αφήστε να σιγοβράσουν.
- Χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να γίνει όλο το μείγμα λίγο πιο πηχτό για περίπου 20 λεπτά.