Υλικά:

¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

μισό κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι ολόκληρες ντομάτες

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

ελάχιστη κόκκινη πιπεριά

αλατοπίπερο

2 ματσάκια βασιλικό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και μεσαία φωτιά, ζεστάνετε λάδι. Βάλτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για 5 λεπτά. Προσθέστε και το σκόρδο και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα.
  2. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και με μία ξύλινη κουτάλα κόψτε την σε κομματάκια και προσθέστε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώστε, βάλτε ρίγανη, το βασιλικό και την κόκκινη πιπεριά. Αφήστε να σιγοβράσουν.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να γίνει όλο το μείγμα λίγο πιο πηχτό για περίπου 20 λεπτά.