Είναι αυτονόητο ότι τα καθίσματα (squats) είναι εξαιρετικά. Η κλασική άσκηση για το κάτω μέρος του σώματος είναι ένα βασικό μοτίβο άσκησης όχι μόνο για τη διατήρηση δυνατών ποδιών, αλλά και για μια ζωή χωρίς τραυματισμούς.

Γιατί να εντάξετε στην προπόνησή σας το Sumo Squat

Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση αντοχής του χαμηλότερου σώματος που δίνει έμφαση στους μυς του εσωτερικού του μηρού, καθώς και στις γλουτούς, τους τετρακέφαλους, τους ιγνυακούς τένοντες, τα ισχία και τις γάμπες.

Με βάση τη δύναμη του πυρήνα σας, ίσως βρείτε ότι η κατακόρυφη κατανομή του σούμο προσθέτει μια πρόσθετη πρόκληση στην ισορροπία σας, επειδή το σώμα σας είναι σε διαφορετική ευθυγράμμιση και χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα για να μην κινείται προς τα εμπρός και πίσω. Αυτό την καθιστά μια πολύ καλή παραλλαγή καθισμάτων.

Πώς να κάνετε ένα Sumo Squat

Α. Σταθείτε με πόδια πιο ανοιχτά από το μήκος των ώμων και τα δάχτυλα του ποδιού σας να στρέφονται προς τα έξω

B. Εισπνεύστε για να πάτε τη λεκάνη σας πίσω και κάτω, φέρνοντας τα χέρια μπροστά από το στήθος, διατηρώντας τον πυρήνα σας ενεργοποιημένο και τη μέση χαλαρή

Γ. Κάντε παύση στο κάτω μέρος, όταν οι γοφοί ευθυγραμμίζονται με τα γόνατα ή όταν αρχίζει να χαλάει η στάση σας. Οι γάμπες πρέπει να είναι κάθετα και τα γόνατα θα πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με τα δάχτυλα των ποδιών

Δ. Εκπνεύστε πιέζοντας τις φτέρνες σας κάτω για να σταθείτε

Εκτελέστε 4 σετ από 12 έως 15 επαναλήψεις.

-Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατα δεν υποχωρούν και τα πέλματα δε σηκώνονται από το πάτωμα. Εάν συμβεί αυτό, κατεβαίνετε πολύ χαμηλά.

Δείτε την εκτέλεση της άσκησης στο βίντεο.