Υλικά για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

2 αυγά

5 κουταλιές μαλακό βούτυρο

4μιση φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

2μιση κουταλάκια του γλυκού μαγιά

λίγη μαγειρική σόδα

 

Για τη γέμιση:

Μισό φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι

 

Για το γλάσο:

170 γραμ. τυρί κρέμα

μισό φλιτζάνι βούτυρο

1μιση κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

¼ φλιτζάνι γάλα

 

Εκτέλεση:

  1. Λαδώστε ελαφριά ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα. Μεταφέρτε τα στο λαδωμένο μπολ ώστε να πάρει η ζύμη το λάδι. Καλύψτε με μία πετσετούλα και αφήστε το για 2 ώρες περίπου.
  2. Στο μεταξύ, φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, με ένα μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι για 3-4 λεπτά.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνοντας ένα μεγάλο τετράγωνο. Απλώστε γέμιση από πάνω μέχρι τις άκρες και φτιάξτε ένα ρολό. Κόψτε το σε 12 ίσα κομμάτια. Βάλτε τα rolls  σε ένα ταψί με τη μία πλευρά προς τα πάνω και καλύψτε τα για μισή ώρα περίπου. Ψήστε για 20 λεπτά στο φούρνο.
  4. Όσο ψήνονται, φτιάξτε το γλάσο. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και βαθμιαία ρίξτε το γάλα για να γίνει το γλάσο πιο ρευστό. Ρίξτε το αμέσως στα ζεστά cinnamon rolls.