Όλοι ξέρουμε πώς λειτουργεί το θέμα των λαχανικών. Αν το αφήνουμε στα παιδιά, δεν θα τα δοκίμαζαν ποτέ. Σε πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, απεδείχθη ότι το 60% των εφήβων έτρωγε μόνο ένα φρούτο ή λαχανικό την ημέρα. Για να πετύχετε όμως μία πιο ισορροπημένη διατροφή, δεν χρειάζεται να απαγορεύσετε την πίτσα. Μπορείτε απλά να συνδυάσετε τα αγαπημένα φαγητά του με λαχανικά και να του μάθετε από νωρίς να τα τρώει όλα μαζί.

 

Πίτσα. Γεμίστε την με ντοματίνια, πιπεριές, μπρόκολο και φύλλα βασιλικού. Επίσης, αν την φτιάχνετε στο σπίτι, προτιμήστε ζύμη ολικής άλεσης και άπαχο τυρί. Μαγειρέψτε την μαζί με το παιδί για να μπαίνει στο κλίμα της ισορροπημένης διατροφής.

Κοτόπουλο πανέ. Ισορροπήστε το τηγανιτό φαγητό με υγιεινά συνοδευτικά, όπως τα φασολάκια, η πράσινη σαλάτα. Αποφύγετε τις σάλτσες και το έξτρα ψωμί.

Μακαρόνια. Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών που σας δίνει τη δυνατότητα να κρύψετε όσα λαχανικά θέλετε. Αν τα βάλετε μέσα με λιωμένο τυρί και σε πολύ μικρό μέγεθος, θα τα φάει σίγουρα ακόμα και αν δεν το καταλάβει στην αρχή.

Κοτόσουπα με νουντλς. Αν τα βρείτε σε έτοιμη συσκευασμένα, έχουν ήδη μέσα τα δικά τους λαχανικά. Ακόμα καλύτερα ψιλοκόψτε μπρόκολο, καροτάκι, μανιτάρια και πιπεριές και ρίξτε τα μέσα στη σούπα.

Ψητό τοστ. Μπορεί να λατρεύει το λιωμένο τυρί αλλά εσείς μπορείτε να το σερβίρετε με ντοματίνια, βασιλικό (ή πέστο βασιλικού) και μία φέτα μαρούλι.