Τα γενέθλια του παιδιού σας πλησιάζουν και σκέφτεστε να οργανώσετε ένα πάρτι. Για διαφόρους λόγους έχετε αποκλείσει τη σωτήρια για αρκετούς γονείς λύση του παιδότοπου και των ειδικά διαμορφωμένων χώρων, και προσανατολίζεστε να κάνετε τη γιορτή στο σπίτι σας, όπου θα σας στοιχίσει πιο οικονομικά. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες, που αν τις ακολουθήσετε, το πάρτι θα μείνει αξέχαστο και στους λιλιπούτειους προσκεκλημένους σας αλλά και στους γονείς τους.

Για αρχή, αφού συζητήσετε και με το παιδί, που πάει στην πρώτη Δημοτικού, και σας αναφέρει ονόματα παιδιών που θέλει να καλέσει, ξεκαθαρίστε τι ακριβώς θα κάνετε, κυρίως πόσους προσκεκλημένους θα έχετε (παιδάκια και γονείς) και εάν θα χρησιμοποιήσετε επαγγελματία διασκεδαστή, κέτερινγκ, ζαχαροπλάστη και κάποιον για το στολισμό, ώστε σε περίπτωση που όλα αυτά τα κάνετε μόνη σας, να φροντίστε να προμηθευτείτε τα αναγκαία ή να πάρετε προσφορές αντίστοιχα. Εφόσον καταλήξετε στο τι ακριβώς θα κάνετε και ετοιμάσετε τη σχετική λίστα, αρχίστε και τις προετοιμασίες:

Ας πάρουμε όμως τις δουλειές με τη σειρά, αρχίζοντας από τις προσκλήσεις, που μπορείτε να τις φτιάξετε ή να τις στείλετε και ηλεκτρονικά.

Αν φροντίσετε μόνη σας για τη διασκέδαση των παιδιών, φαντάσου χρονικά το πάρτι και οργανώστε τη μουσική, με τραγουδάκια που τους αρέσουν, βρείτε  παιχνίδια που μπορούν να παίξουν χωρίς… να γκρεμίσουν το σπίτι, και προετοιμάστε το χώρο που θα τα φιλοξενήσει. Εάν έχετε διαθέσιμο χώρο θα μπορούσαν να παίξουν από μουσικές καρέκλες και σχοινάκι, μέχρι τρίλιζα στον τοίχο, να ζωγραφίσουν κάτι, που θα συμπληρώνουν ή θα χρωματίζουν εναλλάξ, ή να φτιάξουν χειροτεχνίες τύπου κόλλα την ουρά, που μπορεί να τις πάρουν και μαζί τους. Εννοείται πως θα έχετε μπαλόνια, με τα οποία μπορείτε να κάνετε γιρλάντες και αργότερα τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παίξουν μέχρι τένις με ένα πλαστικό πιατάκι. Βρείτε και παιχνίδια στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς.

Αν θέλετε να κάνετε οπωσδήποτε κάποιο δώρο στα παιδάκια, πάρτε τους από ένα μικρό παιχνιδάκι που θα συμπληρώσετε με καραμελίτσες ή σοκολατάκια ή φτιάξτε μια πινιάτα (χάρτινη κατασκευή) παραγεμισμένη με ανάλογα καλούδια.

Αν φτιάξετε την τούρτα μόνη σας, προτιμήστε ένα απλό παιδικό σχέδιο, που θα ευχαριστήσει όλους, ή αν παραγγείλετε μια με αγαπημένες φιγούρες  του παιδιού, φτιάξτε μία μόνο για τους μεγάλους.

Όσο για το φαγητό, για σνακ  εκτός από ποπ κορν, μπορείτε να κόψετε μπαστουνάκια καρότου και αγγουράκια τα οποία θα συνοδέψετε με σάλτσα γιαουρτιού. Ετοιμάστε εκτός από τα γνωστά κεφτεδάκια, burgers με πολύσπορο ή μαύρο ψωμάκι, σπιτικά μπιφτέκια, τυρί, ντομάτα και μαρούλι. Ακόμη φτιάξτε τυροπιτάκια με φύλλο και λάδι ή φύλλο κρούστας, μυζήθρα και άνηθο. Φτιάξτε πίτσες με αραβικές πίτες, γαλοπούλα και τυριά της αρεσκείας σας. Επίσης φτιάξτε χρωματιστές σαλάτες και στολίστε με φρούτα. Μπορείτε να τοποθετήσετε και σπιτικά σοκολατάκια στο τραπέζι με κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς.

Όσο για το στολισμό του σπιτιού, εφόσον έχετε και συγκεκριμένο θέμα στο πάρτι, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, και κάντε χειροτεχνίες, χρησιμοποιήστε μπαλόνια, κ.ο.κ. Καθώς τα έχετε οργανώσει όλα από νωρίς, απολαύστε το πάρτι μαζί με τα παιδιά, και καλή σας διασκέδαση!