1. Ο κόσμος του μωρού δεν είναι τέλειος και δεν πειράζει. Ο σκοπός κάθε μαμάς είναι να είναι τέλεια και να ανταποκρίνεται πάντα σε όλες τις ανάγκες του παιδιού της. Με την εμπειρία όμως ανακαλύπτεις ότι τα μωρά χρειάζονται να προσαρμοστούν μέσα σε έναν τεράστιο κόσμο και δεν μπορείτε να τα προστατεύσετε από κάθε αρνητικό συναίσθημα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τους δείξετε πώς να αντιμετωπίζουν την απογοήτευση και τα όχι.
  2. Οι ρουτίνες βοηθούν όλη την οικογένεια. Όσο και αν τις βαριόμαστε ως ενήλικες, τα παιδιά τις χρειάζονται για να μπορούν να κοιμούνται και να τρέφονται σωστά και να νιώθουν την απαραίτητη ασφάλεια.
  3. Μην φοβάστε να πάρετε τηλέφωνο το γιατρό. Κάποιες φορές οι μαμάδες ανησυχούν τόσο που το παρακάνουν. Είναι προτιμότερο όμως να σιγουρευόμαστε ότι όλα πηγαίνουν καλά από το να συμβεί κάτι κακό και να το έχουμε αγνοήσει.
  4. Να κάνετε φιλίες με άλλες μαμάδες στο περιβάλλον σας. Ιδανικά θέλετε να κάνετε αυθόρμητες φιλίες. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα πρέπει να βρείτε άλλες μαμάδες για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά μεταξύ τους αλλά και για να μοιράζεστε τις ανησυχίες σας.
  5. Δεν θα είναι ποτέ εύκολο να επιστρέψετε στη δουλειά. Είτε επιστρέψετε μετά από 6 εβδομάδες, είτε μετά από 3 χρόνια, ο αποχωρισμός από το παιδί είναι πάντα δύσκολος. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έχει τις δικές της δυσκολίες.
  6. Βρείτε νταντά που να εμπιστεύεστε 100%. Μπορεί να προσέχει το παιδί η γιαγιά του ή κάποια νταντά. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα και να μην σκέφτεστε συνέχεια ότι κάτι πηγαίνει λάθος όσο λείπετε.
  7. Φροντίστε τον εαυτό σας. Χρειάζεστε πάντα λίγο χρόνο για εσάς, ώστε να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα, έστω και για λίγο.