Αυτά που κάνετε πριν και μετά την προπόνησή σας είναι σχεδόν εξίσου σημαντικά με αυτά που κάνετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψή σας στο γυμναστήριο και το να κάνετε λάθη θα μπορούσε να αναιρέσει όλη τη σκληρή σας δουλειά.

Συνεχίστε το διάβασμα και ενημερωθείτε για τα τυχόν λάθη σας.

1. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο μετά από μια προπόνηση για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας ενυδατώνεται σωστά.

Ένα ρόφημα που μπορεί να αντικαταστήσει τους ηλεκτρολύτες και τα επίπεδα γλυκογόνου σας είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί.

2. Κάθεστε ακίνητη για το υπόλοιπο της ημέρας

Εάν είστε κολλημένη σε ένα σημείο για το υπόλοιπο της ημέρας, το σώμα σας θα είναι σφιγμένο (όχι με την καλή έννοια).

Καλό θα ήταν να κάνετε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα σας μια άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό. Θα κάνει θαύματα.

3. Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρείτε τα πάντα: από το δέρμα σας έως τα επίπεδα συγκέντρωσής σας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για το σώμα σας να επαναφορτίζεται. Το σώμα «ανοικοδομείται» περισσότερο όταν κοιμάστε. Έτσι, η σωστή ανάπαυση είναι το κλειδί.

4. Τρώτε λιπαρά τρόφιμα

Προφανώς δεν πρέπει να τρώτε πρόχειρο φαγητό μετά το γυμναστήριο, αλλά ακόμη και τα «καλά» λίπη θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.

Τα λίπη επιβραδύνουν την διαδικασία του πεπτικού συστήματος, οπότε ποτέ δεν πρέπει να τρώτε πολύ από αυτά μετά την προπόνηση σας.

Επιλέξτε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που εισέρχονται γρήγορα στο αίμα σας και τροφοδοτούν τους μυς.

5. Δεν κάνετε διατάσεις

Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν έχει σημασία πόσο φορτωμένη είναι η μέρα σας, πρέπει να κάνετε διατάσεις μετά την προπόνηση.

Οι μύες σας έχουν συσταλεί για μια ώρα, πρέπει να το αναιρέσετε.

Το να μην τεντωθείτε μετά την προπόνηση θα μπορούσε να προκαλέσει περιορισμούς στην κίνησή σας, που θα μπορούσε να σας κάνει πιο ευάλωτη σε τραυματισμούς.