Υλικά:

1 μπρόκολο

1 σκελίδα σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

μισό ματσάκι μαϊντανό

μισό ματσάκι βασιλικό

30 γραμ. κουκουνάρι

χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

30 γραμ. παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Περάστε με λίγο λάδι το μπρόκολο και το σκόρδο και ψήστε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
  2. Βράστε τα κοχύλια και σουρώστε. Σε ένα μπλέντερ, ρίξτε το μαϊντανό, το βασιλικό, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα. Όταν γίνει το μπρόκολο, κρατήστε στην άκρη μερικά μικρά κομμάτια. Βάλτε το υπόλοιπο μπρόκολο και το σκόρδο στο μπλέντερ για να φτιάξετε σπιτική πέστο.
  3. Ρίξτε τα κοχύλια στην πέστο. Προσθέστε τα μικρά κομμάτια μπρόκολου, μοιράστε το σε δύο μπολ και προσθέστε λίγη παρμεζάνα, ξύσμα λεμονιού και λίγο μαύρο πιπέρι.