Ακόμη και αν έχετε μια καθιερωμένη ρουτίνα περιποίησης την οποία τηρείτε ευλαβικά, αυτό δε σημαίνει ότι φροντίζετε σωστά το δέρμα σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποια κλασικά λάθη που κάνουμε άθελά μας, με αποτέλεσμα να βλάπτουμε την επιδερμίδα μας.

Δείτε αν κάνετε κι εσείς κάποια από αυτά και διορθώστε τα.

1. Δε γνωρίζετε τι τύπο δέρματος έχετε

Όσα ακριβά προϊόντα περιποίησης και αν εφαρμόσετε στο δέρμα σας, δεν πρόκειται να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν έχετε εξακριβώσει τον τύπο της επιδερμίδας σας. Βασική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα εξειδικευμένα στις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

2. Χρησιμοποιείτε ισχυρό καθαριστικό προσώπου

Ό,τι τύπο δέρματος και αν έχετε, το ισχυρό καθαριστικό προσώπου θα απογυμνώσει την επιδερμίδα σας από τα φυσικά έλαια και θα προκαλέσει ξηρότητα. Ακόμη και για το λιπαρό δέρμα, η λύση δεν είναι αυτή. Αν έχετε ξηρό δέρμα, προτιμήστε ένα καθαριστικό με λιπαρές ουσίες, ενώ αν έχετε λιπαρό δέρμα επιλέξτε ένα καθαριστικό με βάση το νερό.

3. Πλένεστε με καυτό νερό

Το καυτό νερό επίσης απομακρύνει τα φυσικά έλαια που το δέρμα δημιουργεί από μόνο του και τα οποία είναι σημαντικά για να διατηρείται το δέρμα σας υγιές. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το χλιαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή, αφού αφαιρεί τους ρύπους από την επιδερμίδα διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας.

4. Τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα

Ο σωστός τρόπος να στεγνώνετε το πρόσωπό σας είναι με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα, την οποία θα ακουμπάτε στο πρόσωπό σας με ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να στεγνώσει.

5. Λάθος ενυδάτωση

Αυτό είναι σίγουρα το πιο κλασικό λάθος στην περιποίηση του προσώπου. Οι γυναίκες με ξηρό δέρμα τείνουν να εφαρμόζουν πολύ συχνά ενυδατική κρέμα, με αποτέλεσμα μεγάλη κατακράτηση νερού στην επιδερμίδα και κατ’ επέκταση ξηρότητα. Aν νομίζετε ότι χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση, εφαρμόστε ένα ενυδατικό σέρουμ πριν την ενυδατική σας.

Από την άλλη, οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα δε χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα, νομίζοντας ότι έτσι περιορίζουν το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα που να καλύπτει τις ανάγκες του.