Τα πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως ο απαραίτητος σίδηρος που μας χαρίζει την απαραίτητη ενέργεια. Πώς όμως θα πείσουμε τα παιδιά να φάνει περισσότερα λαχανικά χωρίς να φτάσουμε στο σημείο να τα παρακαλέσουμε;

 

  1. Ρίχνουμε σος. Αυτό μπορεί να πείσει ακόμα και τους πιο επιλεκτικούς στο φαγητό. Το θέμα όμως δεν είναι να αφαιρέσουμε τη θρεπτική αξία των λαχανικών με έτοιμες σος για σαλάτες. Μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ¼ φλιτζάνι γιαούρτι, ελάχιστο αλάτι και μερικές φράουλες. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
  2. Τα κάνουμε τραγανά. Μπορείτε να μετατρέψετε τα λαχανικά σε τραγανά πατατάκια και θα δείτε ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί. Κόψτε σε λεπτές φέτες όποιο λαχανικό έχετε, ρίξτε ελάχιστο αλάτι και λαδάκι και βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  3. Καλλιεργήστε τα δικά σας. Αν εντάξετε το παιδί σας στη διαδικασία αυτή, θα φάει λαχανικά με μεγαλύτερη προθυμία. Ακόμα και αν δεν έχετε κήπο, μπορείτε να έχετε τα δικά σας γλαστράκια στο μπαλκόνι. Με αυτόν τον τρόπο, του διδάσκετε και την υπευθυνότητα.
  4. Φτιάξτε μία συνήθεια. Μπορείτε να βρείτε μία μέρα της εβδομάδας και να κάνετε salad bar στο σπίτι. Αγοράστε διάφορα λαχανικά, φτιάξτε σπιτικές σάλτσες και συνοδεύστε με τυριά.
  5. Κάντε τα ρολάκια. Αντί να χρησιμοποιήσετε ψωμί, πάρτε χοντρές φέτες μαρουλιού και γεμίστε τις με κοτόπουλο ή τονοσαλάτα.