Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλο

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα:

Χυμός από 4 λάιμ

2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικά

4 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

1 σκελίδα σκόρδου

 

Για τη σάλτσα:

1 κόκκινη πιπεριά

μισό βαζάκι ψητές πιπεριές

1 μικρό μήλο

4 ώριμες ντομάτες

χυμό από μισό λάιμ

λίγα φύλλα από κόλιανδρο

σος τσίλι (προαιρετικά)

 

Για το γουακαμόλε:

2 ώριμα αβοκάντο

χυμό από μισό λάιμ

τριμμένο τυρί

 

Για σερβίρισμα:

6-8 τορτίγιες

ξινή κρέμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Γονείς: βάλτε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα σε ένα μπολ και καλύψτε. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  2. Παιδιά: αν το παιδί είναι πάνω από 5 χρονών, μπορείτε να το βάλετε να κόψει σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές, το μήλο και τις ντομάτες με ένα πλαστικό μαχαίρι. Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να βάλουν στη σάλτσα τα φύλλα του κόλιανδρου.
  3. Ενήλικες: ρίξτε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, μαζί με το χυμό λάιμ και λίγο αλατοπίπερο.
  4. Παιδιά: λιώστε το αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό λάιμ και λίγο μαύρο πιπέρι.
  5. Γονείς: βάλτε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίξτε το περιεχόμενο του μπολ με το κοτόπουλο στο τηγάνι για 5-8 λεπτά.
  6. Παιδιά: βάλτε το τριμμένο τυρί, τη σάλτσα, το γουακαμόλε και την ξινόκρεμα σε διαφορετικά χρωματιστά μπολ στο τραπέζι.
  7. Γονείς: ζεστάνετε τις τορτίγιες στο φούρνο ή τα μικροκύματα και βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Δείξτε στα παιδιά πώς να γεμίσουν και να γυρίσουν την τορτίγια.
  8. Παιδιά: ανοίξτε την τορτίγια, βάλτε μέσα ό,τι θέλετε και φτιάξτε ένα roll.