1. Το παιδί δεν θα ξυπνά μέσα στη νύχτα για να δει την αγαπημένη του εκπομπή. Στην αρχή θα περάσει μία μεταβατική περίοδο που θα γκρινιάζει και θα προσπαθεί να προσαρμοστεί. Αφήστε το να εκτονωθεί και γρήγορα θα αναζητήσει να απασχοληθεί με κάτι άλλο. Μπορεί να πεινάσει ή να στραφεί στα παιχνίδια του. Αντί της τηλεόρασης, μπορείτε να του επιτρέπετε να παίζει για λίγο μέσα στη μέρα στο tablet σας.
  2. Θα παίξει με τα παιχνίδια του. Αντί να μαζεύονται στην ντουλάπα και να σκονίζονται, τα παιχνίδια θα γίνουν η πρώτη επιλογή του σας μέσο ψυχαγωγίας.
  3. Θα ενισχυθούν τα παιχνίδια φαντασίας. Όσο δημιουργικό και αν είναι ένα παιδί, δεν μπορεί να το εκφράσει στο έπακρον αν βρίσκεται μπροστά σε μία τηλεόραση για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.
  4. Θα περνάτε πιο ποιοτικό χρόνο σαν οικογένεια. Όταν μαγειρεύουμε, ανοίγουμε την τηλεόραση για να νιώθουμε ότι έχουμε παρέα. Αν την ξεφορτωθούμε, θα μιλάμε ο ένας στον άλλο ενώ θα φτιάχνουμε σπιτικό φαγητό.
  5. Το σαλόνι αλλάζει ‘πρόσωπο’. Αντί να κάθεστε στον καναπέ για να δείτε ό,τι παίζει η τηλεόραση, ξεκινάτε να μιλάτε, να επικοινωνείτε, να διαβάζετε βιβλία και να παίζετε επιτραπέζια. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση του ζευγαριού.