Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. φακές

300 γρ. κινόα

1 σκελίδα σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

1 ντομάτα σε κυβάκια

2 αγγουράκια σε ροδέλες

½ φινόκιο σε κυβάκια

2 κλωνάρια σέλερι

150 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια

3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές κόλιαντρο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι κύμινο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξίδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μουλιάζετε τις φακές σε ένα μπολ με 4 κούπες καυτό νερό και 1 κουταλιά αλάτι για 1 ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε καλά και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη δάφνη μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε (περίπου 10 λεπτά) και τις στραγγίζετε.

2. Ξεπλένετε την κινόα πολλές φορές με άφθονο νερό. Τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τη βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνετε και την αφήνετε στην άκρη.

3. Σε ένα μπολ προσθέτετε τις φακές, την κινόα, τα λαχανικά, το σκόρδο, τα αρωματικά, τα μπαχαρικά, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα και ανακατεύετε ελαφρά.