Δεν είναι εύκολο να ακολουθούμε καθημερινά το ίδιο πρόγραμμα και να έχουμε απόλυτη συνέπεια. Πάντα θα προκύπτουν εμπόδια και πρακτικά προβλήματα που θα ανατρέπουν το πρόγραμμα. Γι αυτό και πρέπει να φανείτε ελαστικοί και να διατηρήσετε την τόσο σημαντική ιεροτελεστία με το δικό σας τρόπο.

  • Δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε βράδυ. Το 65% των οικογενειών με παιδιά κάτω των 6 ετών δειπνούν μαζί 5 ή και περισσότερες νύχτες την εβδομάδα αλλά αυτός ο αριθμός πέφτει στο 50% όταν τα παιδιά διανύουν την εφηβεία. Η λύση βρίσκεται στο να τρώτε μαζί όσο πιο συχνά μπορείτε και να φροντίσετε να είναι μία ευχάριστη εμπειρία. Ακόμα και μία φορά την εβδομάδα σημαίνει πολλά για το παιδί.
  • Δεν χρειάζεται να τρώτε στο σπίτι. Δεν υπάρχει λόγος να τρώτε σε ακριβά εστιατόρια προκειμένου να περάσετε μαζί ποιοτικό χρόνο. Υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές για όλη την οικογένεια και εσείς δεν θα κουραστείτε με τη μαγειρική και το συμμάζεμα.
  • Δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα η μαμά μόνη της. Δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζουμε τα στερεότυπα και να κάθονται όλοι να περιμένουν πότε θα ετοιμάσει η μαμά το δείπνο. Εκτός από το σύντροφο, εντάξτε και τα παιδιά στη διαδικασία ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές τους. Εξίσου σημαντικό είναι να μάθουν να στρώνουν το τραπέζι και να βοηθούν μετά με το πλύσιμο ή το πλυντήριο πιάτων.
  • Μπορείτε να φάτε μαζί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αν δεν είναι βράδυ, μπορεί να είναι στο Κυριακάτικο πρωινό. Ή μπορεί να είναι τα πρωινά πριν το σχολείο και τη δουλειά.