Υπάρχουν λογικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη σχέση του παιδιού σας με τον παππού και τη γιαγιά αλλά και να γεφυρώσετε τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω διαφορετικών γενεών. Δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές:

  • Διαλέξτε προσεκτικά τις μάχες σας. Σαν γονιός, έχετε κάθε δικαίωμα να μιλήσετε για τα θέματα ασφαλείας και διατροφής του παιδιού. Θέστε τα όριά και τις σημαντικές παραμέτρους αλλά μην το κάνετε με τα μικρά και ασήμαντα.
  • Δώστε τους τις απαραίτητες πληροφορίες. Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ήσαστε παιδί. Αυτά που τότε ήταν φυσιολογικά, μπορεί να είναι σήμερα περίεργα και οπισθοδρομικά. Μιλήστε ήρεμα και ευγενικά με τους γονείς σας και ενημερώστε. Μπορείτε να τους δώσετε να διαβάσουν άρθρα, βιβλία αλλά και να μπουν στο Ίντερνετ αν είναι σε θέση να το κάνουν.
  • Συναντήστε τους στη μέση. Δείξτε προθυμία στο να κάνετε μικρούς συμβιβασμούς και μην περιμένετε να καταλάβουν τα πάντα. Έτσι όμως ακούτε και τη δική τους άποψη ή ανησυχίες.
  • Εμμείνετε στην άποψή σας. Αν νιώθετε ότι η γιαγιά είναι άδικη, εξηγήστε γιατί πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι υγιές και χαρούμενο με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να το μεγαλώσετε. Αν η ατμόσφαιρα είναι πολεμική, δώστε χρόνο μέχρι να περάσει η ένταση και επαναφέρετέ το αργότερα.